Ragnarok: Noorse superkrachten vs. klimaatontkenners op Netflix

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het aanbod van series is enorm. Voordat je het weet heb je al je versnapering al achter de kiezen, is je avond voorbij en heb je alleen maar door de lijst met series van Netflix gebladerd. Vanaf nu laat je dat bladeren achterwege, dat doen wij wel voor je. Hou jij van mooie Scandinavische vrouwen met superkrachten én van spanning? Kijk dan naar deze serie…

Ragnarok
© Instagram Ragnaroknetflix

Een van de meest populaire series op Netflix is Stranger Things, en dat is toevallig waar de serie Ragnarok aan doet denken. Is dat een goed teken? Oh, jazeker. Want visueel lijkt het in de verste verte niet op Stranger Things, maar toch geeft het wel datzelfde onheilspellende gevoel. En dat zorgt ervoor dat je de hele avond wilt bingen.

Een serie voor Greta?

De serie speelt zich af in het Noorse dorpje Edda, waar de macht in de handen ligt van de Jutul familie. Deze familie bestaat uit vier knappe koppen, waaronder een hele mooie moeder én dochter gespeeld door Synnøve Macody Lund en Theresa Frostad Eggesbø.

De Jutul’s zijn een van de rijkste families van Noorwegen en hebben daardoor behoorlijk wat invloed. Het fabriekje van de familie – waar heel het dorp afhankelijk van is – schijnt echter niet zo milieuvriendelijk te zijn.

Chemisch afval zorgt voor vervuiling van het drinkwater. Nee, Greta Thunberg speelt geen rol in de serie. Alhoewel, de kans is aannemelijk dat ze deze serie op haar CO²-vrije zeilboot heeft gekeken, terwijl ze zich aan het voorbereiden was op een klimaattop.

Het verhaal lijkt echter wel op de realiteit, want op het moment dat Isolde – een alternatieve klimaatrebel – erachter komt dat de Jutul’s schijt hebben aan het drinkwater van hun bewoners, wordt dat haar niet in dank afgenomen. En dan begint de reuring pas echt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Resa / Theresa Frostad Eggesbø (@therrmerr) op

Thor hamert erop los

De serie baseert zich op de Noordse mythologie, alleen dan in een modern jasje. Ragnarok betekent: de ondergang van de goden en de wereld. Die dreiging is in de serie voelbaar aanwezig. En denk je aan Noordse mythologie, dan denk je aan Thor. De dondergod komt natuurlijk goed van pas bij het redden van deze aardkloot.

In de serie vallen de krachten van deze God, na een aai over de bol van een oud vrouwtje, in de handen van de grote maar vriendelijke reus Magne. Het is aan hem om de mysterieuze dood van zijn vriendin te wreken door de elitaire Jutul’s eens even flink aan de oren te trekken.

Maar met deze gekregen superkrachten moet Magne wel leren omgaan. Want als je ineens sneller rent dan Usain Bolt of in een woede-uitbarsting een hamer ruim anderhalve kilometer ver gooit, dan kun je je voorstellen dat hij even wat tijd nodig heeft om te acclimatiseren.

(Lees verder onder de video)

Patiënt of superheld?

Zoals altijd is niet iedereen blij met iemand die voor het goede wilt strijden. Niemand gelooft Magne als hij de rijke vervuilers wil ontmaskeren. Hij wordt linea recta naar de psychiater gestuurd. Aan zijn superkrachten heeft hij niets, want niemand neemt hem meer serieus.

Maar dan – hoe kan het ook anders – keert het tij en herpakt hij zichzelf. Wanneer hij aanwijzingen krijgt van stiekeme handlangers begint zijn zelfvertrouwen weer te groeien. Zodra zijn grote liefde in gevaar komt, heeft hij reden genoeg om de bad guys eens een flinke donderklap van jewelste te geven. Vuurwerk gegarandeerd!

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!

Gerelateerde berichten