Ragnarok: Noorse superkrachten vs. klimaatontkenners op Netflix

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het aanbod van series is enorm. Voordat je het weet heb je al je versnapering al achter de kiezen, is je avond voorbij en heb je alleen maar door de lijst met series van Netflix gebladerd. Vanaf nu laat je dat bladeren achterwege, dat doen wij wel voor je. Hou jij van mooie Scandinavische vrouwen met superkrachten én van spanning? Kijk dan naar deze serie…

Ragnarok
© Instagram Ragnaroknetflix

Een van de meest populaire series op Netflix is Stranger Things, en dat is toevallig waar de serie Ragnarok aan doet denken. Is dat een goed teken? Oh, jazeker. Want visueel lijkt het in de verste verte niet op Stranger Things, maar toch geeft het wel datzelfde onheilspellende gevoel. En dat zorgt ervoor dat je de hele avond wilt bingen.

Een serie voor Greta?

De serie speelt zich af in het Noorse dorpje Edda, waar de macht in de handen ligt van de Jutul familie. Deze familie bestaat uit vier knappe koppen, waaronder een hele mooie moeder én dochter gespeeld door Synnøve Macody Lund en Theresa Frostad Eggesbø.

De Jutul’s zijn een van de rijkste families van Noorwegen en hebben daardoor behoorlijk wat invloed. Het fabriekje van de familie – waar heel het dorp afhankelijk van is – schijnt echter niet zo milieuvriendelijk te zijn.

Chemisch afval zorgt voor vervuiling van het drinkwater. Nee, Greta Thunberg speelt geen rol in de serie. Alhoewel, de kans is aannemelijk dat ze deze serie op haar CO²-vrije zeilboot heeft gekeken, terwijl ze zich aan het voorbereiden was op een klimaattop.

Het verhaal lijkt echter wel op de realiteit, want op het moment dat Isolde – een alternatieve klimaatrebel – erachter komt dat de Jutul’s schijt hebben aan het drinkwater van hun bewoners, wordt dat haar niet in dank afgenomen. En dan begint de reuring pas echt.

Thor hamert erop los

De serie baseert zich op de Noordse mythologie, alleen dan in een modern jasje. Ragnarok betekent: de ondergang van de goden en de wereld. Die dreiging is in de serie voelbaar aanwezig. En denk je aan Noordse mythologie, dan denk je aan Thor. De dondergod komt natuurlijk goed van pas bij het redden van deze aardkloot.

In de serie vallen de krachten van deze God, na een aai over de bol van een oud vrouwtje, in de handen van de grote maar vriendelijke reus Magne. Het is aan hem om de mysterieuze dood van zijn vriendin te wreken door de elitaire Jutul’s eens even flink aan de oren te trekken.

Maar met deze gekregen superkrachten moet Magne wel leren omgaan. Want als je ineens sneller rent dan Usain Bolt of in een woede-uitbarsting een hamer ruim anderhalve kilometer ver gooit, dan kun je je voorstellen dat hij even wat tijd nodig heeft om te acclimatiseren.

(Lees verder onder de video)

Patiënt of superheld?

Zoals altijd is niet iedereen blij met iemand die voor het goede wilt strijden. Niemand gelooft Magne als hij de rijke vervuilers wil ontmaskeren. Hij wordt linea recta naar de psychiater gestuurd. Aan zijn superkrachten heeft hij niets, want niemand neemt hem meer serieus.

Maar dan – hoe kan het ook anders – keert het tij en herpakt hij zichzelf. Wanneer hij aanwijzingen krijgt van stiekeme handlangers begint zijn zelfvertrouwen weer te groeien. Zodra zijn grote liefde in gevaar komt, heeft hij reden genoeg om de bad guys eens een flinke donderklap van jewelste te geven. Vuurwerk gegarandeerd!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'