Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto’s online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

De wielrenster heeft een duidelijke boodschap voor mensen die niet alleen haar, maar ook andere sporters en vrouwen als te zwaar bestempelen. Ze is er namelijk helemaal klaar mee!

Puck Moonen heeft moeite met opmerkingen

Het is logisch dat iemand boos wordt als je hen te dik noemt. Dergelijke opmerkingen kunnen kwetsend en beledigend zijn, omdat ze direct gericht zijn op iemands zelfbeeld. Gewicht is een gevoelig onderwerp, en negatieve opmerkingen hierover kunnen leiden tot emotioneel leed en het zelfvertrouwen schaden. Puck Moonen heeft het daarom ook helemaal gehad met sommige van haar volgers. Mensen in haar opmerkingen blijven haar maar bestempelen als te zwaar. En dat valt natuurlijk niet goed bij de wielrenster. En het klopt ook niet, kijk maar naar de foto’s die ze op haar Instagram pagina heeft staan!

Puck Moonen neemt het op voor jonge sporters

Veel jonge sporters stellen zichzelf nog steeds de vraag: “Ben ik dik?”. Bodyshaming komt nog veel voor in de sportwereld, vooral bij vrouwelijke sporters. In de wielersport wordt er vaak gefocust op het gewicht en worden getallen op de weegschaal onterecht beoordeeld, zelfs binnen professionele teams. Puck Moonen heeft haar eigen ongezonde relatie met eten achtergelaten en geniet nu van een balans tussen gezond eten en comfortfood. Zij benadrukt het belang van zelfacceptatie en het loslaten van onzekere gevoelens. Het is vooral belangrijk is om te genieten van het leven en jezelf te accepteren zoals je bent.

Puck heeft harde woorden voor haar haters

Puck had het volgende te zeggen tegen haar haters: “Ben ik dik? Natuurlijk niet. En het is ook geen vraag die ik mezelf stel. Het is verbijsterend hoeveel bodyshaming er voorkomt in de sport. Vooral voor vrouwelijke sporters. Iedereen is anders gebouwd en wat voor mij ideaal en gezond is om optimaal te presteren, is dat misschien niet voor iemand anders. Prestaties en gezondheid zien er bij verschillende mensen anders uit!”. Verder geeft Puck ook toe dat ze zelf niet altijd even gezond eet en dat het helemaal niet erg is: “Ik eet ongeveer 80-90% gezond en vers, de rest is comfortfood en snacks. Dat heet balans en het is verdomd fijn om te hebben!”

Waarom Puck zo goed werkt op de foto

Puck heeft gelijk, ze ziet er prima uit en ze hoeft zich niet zorgen te maken om wat anderen van haar vinden en over haar zeggen. Er zijn meer dan genoeg mensen die met de wielrenster willen werken voor sponsordeals en foto’s. Een van de belangrijkste redenen om met Puck Moonen samen te werken is haar bijzondere uitstraling en positieve houding. Dat zie je echt wel terug op al haar foto’s. Als begaafde wielrenster brengt ze niet alleen een indrukwekkend atletisch profiel naar de tafel, maar Puck belichaamt ook de moderne sporter. Iemand die er goed uit ziet, maar zich niet te veel laat meeslepen en een beetje mag genieten van tijd tot tijd.

Puck haar Instagram staat vol met eerlijke foto’s

De Instagram pagina van Puck Moonen, die je hier kan vinden, staat vol met foto’s van de wielrenster. Puck laat zichzelf zien zoals ze is, niet meer en niet minder. En haar fans vinden het tot nu toe geweldig om te zien.

Bron: Instagram

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...