Lieve Andre Hazes

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Allereerst: gefeliciteerd met je verjaardag. Welkom aan de verkeerde kant van de twintig. Vanaf vandaag zijn je katers niet meer voor de mannelijke poes, zuip je je waarschijnlijk nog steeds een keer te pletter en knuffelt dan met het toilet in plaats van je vrouwke.

André Hazes en Bridget Maasland tijdens Vrienden van Amstel Live © Instagram
André Hazes en Bridget Maasland tijdens Vrienden van Amstel Live © Instagram

Maar, lieve André, we schrijven je niet alleen omdat je jarig bent. Het jaar dat jij achter de rug hebt, is er één voor in de boeken. Natuurlijk: wij hebben ook onze lolletjes gehad. Maar dat jij elke dag weer leeft zoals jij dat wilt, laat zien dat wij makkelijk praten hebben. Of ja, schrijven. Jij blijft vlammen, no matter what, en dat getuigt van een enorm doorzettingsvermogen.

Daarom ben jij de eerste Mannenzaken-held die wij een brief uit ons hart sturen. We doen vaak stoer over onze gevoelens, kroppen emoties op en laten de bom barsten als het niet meer kan. De meeste mannen doen dat in gesloten kamers. Jij niet. Jij koos het persbericht.

Gouden ballen

Daarmee heb je laten zien dat niet alleen je microfoon van goud is. Je ballen zijn dat ook. Stalen, gouden ballen. Elke man zou er een moord voor doen. Je kreeg wel een paar goed corrigerende trappen in die zak nadat jij je MILF inruilde – ja, dat krijg je met een persbericht die voor interpretatie vatbaar is.

Maar ook als BN’er en artiest bestaat het leven dus uit vallen en opstaan. Dat leert vooral dat ‘wij’ – het klootjesvolk, de publieke opinie, de uitbaters van het vrije woord – het komende jaar één ding niet mogen vergeten. Jij bent mens. Vlees. Bloed. Een paar kronkels in die goeie kop je van je, maar we zouden ons pas zorgen gaan maken als het nazaat van kleurrijke volksheld André Hazes een muurbloempje was.

Fikkie steken met André

En als we heel eerlijk zijn: we hebben je nodig, man. Echt waar. Je muziek mag dan niet bij iedereen in de smaak vallen – als we in onze jeugd een liedje van je vader meezongen, keken onze ouders ons aan alsof we vuur spuwden – maar dat neemt niet weg dat jouw capriolen een hele hoop mensen dagelijks een portie vermaak biedt. De wereld staat sowieso al in brand, maar als jij een fikkie stookt, wil je dat gewoon niet blussen.

We hopen dat je daar het komende jaar vooral mee door mag blijven gaan (van je vrouwtje). Zwicht niet. Blijf knallen, maar vooral: blijf genieten van het leven zoals jij dat wilt. Wanneer jij geniet, genieten wij – en ook als jij niet geniet, wees maar niet bang (K)

PS: mocht je tekstschrijvers zoeken die een persbericht zo kunnen opschrijven dat er nóg meer ruimte voor interpretatie is, laat het even weten. Mannenzaken staat voor je klaar.

Laatste nieuws

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Uitgerekend Boerin Annemiek Koekoek (ex-BZV) kraakt dierendag keihard af

Dierendag, de dag dat alle dieren in het zonnetje worden gezet. Opmerkelijk genoeg lijkt notabene Annemiek Koekoek, ex-deelneemster van Boer zoekt Vrouw, niet te doen aan dierendag. 

Musical van Flodder in de maak: keert Tatjana Šimić weer terug?

Veel millennials hadden vroeger een oogje op Tatjana Šimić. Zal Tatjana opnieuw de show stelen en is ze nog zo knap als vroeger?