Johan Cruijff krijgt véél te lage FIFA-rating

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Johan Cruijff FIFA20

Gameuitgever Electronic Arts proberen ook dit jaar weer weg te komen met een véél te lage waardering van ‘onze’ Johan Cruijff! Hoe het kan dat de grondlegger van het ‘moderne’ voetbal, en de allerbeste Nederlandse voetballer ooit maar liefst 4 punten lager scoort dan vergelijkbare legendes Pelé en Maradona? Dat vroeg ook Koen Weijland, één van de bekendste E-sporters van ons land, zich af. Hij startte een petitie om het erfgoed van Cruijff te bewaken…

Wie is legendarischer?

Het is natuurlijk gekkenwerk, de grootheid van al die legendarische voetballers uitdrukken in een cijfertje tussen 0 en 100. Toch hecht men altijd veel waarde aan de ‘ratings’ van hun favoriete spelers. Ons zou het koud laten hoor, maar het gaat hier om Johan Cruijff! Jonge kids groeien tegenwoordig niet meer op met zwart-wit beelden van de oude meesters, maar maken kennis met Cruijff, Maradona en Pelé via hun Xbox of Playstation. Spelers als Maldini en Ronaldinho staan nu gelijk met Cruijff in rating. De nieuwe generatie zal toch denken dat deze ‘prutsers’ even goed als Cruijff waren!

Op die manier is het natuurlijk belachelijk dat Johan zo’n crimineel ‘lage’ waardering heeft. De impact die deze man op de sport gehad heeft moet minimaal garant staan voor een score van 98, zo vindt Koen Weijland, die een online petitie startte. Hij heeft inmiddels meer dan 10.000 handtekeningen binnen, maar wil graag richting het symbolische nummer 98.000. Of EA gaat luisteren? Het lijkt erop dat ze wel moeten: o.a. Ronald Koeman, Anouk Hoogendijk, Sjaak Swart en Vivianne Miedema hebben al hun support voor de actie uitgesproken. En voor wat het waard is: wij nu ook!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.