Houtlook of betonlook? Met vinyl laminaat kun je alle kanten op

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wist je dat er naast ‘gewoon’ laminaat ook vinyl laminaat bestaat. Dit type laminaat is zeer flexibel met een harde toplaag. Ondanks dat veel mensen nog niet bekend zijn met dit type vloer is het wel degelijk de moeite waard om de mogelijkheden te ontdekken. Vinyl laminaat is namelijk een erg betaalbare en makkelijke manier om je vloer te voorzien van een prachtige afwerking. Lees hier alles wat je moet weten over vinyl laminaat.

Opgebouwd uit meerdere lagen

Vinyl laminaat wordt gemaakt van de sterke kunststof polyvinylchloride en bestaat uit meerdere lagen. Zo is de basis voor vinyl laminaat een flexibele schuimlaag die afgewerkt wordt met een flexibele maar harde toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vloer slijt- en kleurvast is. De structuur van vinyl laminaat doet dan ook denken aan zeil. Desalniettemin zijn de losse tegels van het vinyl laminaat wel apart te leggen. Dit wordt ook wel vinyl kliklaminaat genoemd.

Dankzij de verschillende lagen is vinyl laminaat zeer geschikt voor appartementen of bovenwoningen. De schuimlaag werkt namelijk geluiddempend. Zowel de boven- als onderruimtes zullen geen last ervaren van schoenen die op de vloer tikken of meubels die worden verschoven.

Leverbaar in uiteenlopende kleuren en motieven

Vinyl laminaat is zeer makkelijk te bewerken en dit zorgt er dan ook voor dat je vloeren in alle mogelijke kleuren en motieven kunt krijgen. Houtlook vinyl laminaat is veruit de populairste variant, maar ook betonlook vinyl laminaat of vinyl laminaat met de uitstraling van een tegelvloer zijn veelgemaakte keuzes onder huiseigenaren. En dat is niet voor niets! Iedere kleur en motief heeft z’n eigen charmes en past goed bij een bepaalde interieurstijl.

Ben je bijvoorbeeld gek op industriële meubels – staal, hout, robuust en grof? Dan is een betonlook vinyl laminaat vloer een hele goede keuze voor jou. Terwijl houtlook vinyl laminaat weer erg goed staat in een landelijk of klassiek interieur.

Bijzonder onderhoudsvriendelijk

Het grote voordeel van vinyl laminaat ten opzichte van andere vloeren is wel het zeer onderhoudsvriendelijke karakter. Vinyl laminaat neemt geen vlekken op, krijgt geen slijtplekken en behoudt de kleur. Daarnaast is het heel makkelijk schoon te maken en houden. Met een dweil en wat lauwwarm water neem je de vloer wekelijks tot tweewekelijks af nadat je hebt gestofzuigd. Meer hoef je niet te doen.

Wist je dat vinyl laminaat bovendien zeer geschikt is voor mensen met luchtwegklachten zoals astma? Stof hecht zich niet aan deze vloer en omdat er geen groeven of kieren tussen de vinyl tegels  zitten hoopt zich hier geen vuil of stof op.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.