Foto: In deze F1-statistiek staat Max Verstappen maar nét in de top 10

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Het officiële Instagram account van de Formule 1 heeft een zeer interessante statistiek vrijgegeven. Wat blijkt? Max Verstappen staat niet óveral op 1…

De formule 1 heeft interessante statistieken laten zien op hun officiële Instagram account. coureur Fernando Alonso kan in het volgende seizoen de 400 races aantikken. Dit is natuurlijk een erg knappe statistiek. Alonso is ook al aardig op leeftijd, hij is namelijk 41 jaar oud. Ook zijn het totaal aantal races van de andere coureurs die volgend seizoen een stoeltje hebben bemachtigd vrijgegeven. Hierbij haalt Verstappen maar nét de top 10 met 185 races die op zijn naam staan. Dit komt natuurlijk ook omdat hij nog een heel stuk jonger is. Verstappen is namelijk nog maar 26 jaar oud. Op onderstaande afbeelding zie je het aantal races van alle andere coureurs.

F1 statistieken

Is dit het laatste seizoen van Fernando Alonso?

Nu Alonso al 41 jaar is wordt er getwijfeld of dit zijn laatste seizoen is. In een persbijeenkomst over zijn nieuwe auto voor het komende seizoen is hem deze vraag gesteld. Alonso denkt zelf nog wel even door te kunnen gaan. Hij zegt wel door te kunnen gaan tot zijn 48e, misschien wel 49e jaar. Wel loopt zijn contract bij Aston Martin af. Toch heeft de baas van het team, Mike Krack, al uitgesproken dat Alonso wat hem betreft nog bij het team mag blijven. Afgelopen seizoen heeft hij dan ook erg gepresteerd. Hij had een stuk meer punten dan zijn teamgenoot, die dus in dezelfde auto rijdt. Alonso had in het seizoen van 2023 namelijk maar liefst 206 punten, waar zijn teamgenoot Lance Stroll er maar 74 had.

Meer zien van Max Verstappen?

Wil jij meer zien van Max Verstappen? Kijk dan even op zijn Instagram account.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.