Expeditie Vooruitblik: Shary-An is de Mol

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De finale van Expeditie Robinson staat voor de deur en dus is het hoog tijd om te speculeren over de uitkomst. Na 16 afleveringen komt dit veelbesproken seizoen eindelijk ten einde. Het zou ons dan niet verbazen dat er een verdwaalde valsspeler in het Expeditie-gezelschap rondloopt. Eén ding weten we dan al zeker: Shary-An is de Mol.

Normaal gesproken blijft het tot na de laatste aflevering gissen wie nou het hele seizoen bezig is geweest met het verzieken van proeven en het manipuleren van de eilandraad. Maar dit jaar blunderde zowel de regie als de Mol zelf. Wij leggen uit:

Expeditie XX

We beginnen bij het begin: je zou natuurlijk denken dat de XX simpelweg Romeinse notatie is. Zou logisch zijn, aangezien we in het jubileumseizoen zitten. Maar niets is minder waar; het hele seizoen lang werden we continu geconfronteerd met het geslacht van de Mol!

Kamp Noord

Dan over op de Mol zelf, Shary-An Nivillac. Al vanaf de kampenverdeling wist Shary-An zorgvuldig de schijn hoog te houden. In het ontzettend succesvolle Kamp Noord werden proeven gewonnen bij de vleet, waardoor Shary-An eigenlijk nooit het ‘gevaar’ liep om uit de Expeditie te vliegen. Op deze manier wist ze eigenlijk vrijwel zonder gevaar haar tijd tot de samensmelting uit te zitten.

“Iedereen is hier gekomen om zijn eigen expeditie te spelen” Shary-An Nivillac

In de één op één interviews, bleek dat Shary-An zich niet op d’r gemak voelde bij het onschendbare team. Zo stelde ze dat het kamp van buitenaf een ‘megahecht team’ leek, maar dat die schone schijn bedriegt. De herverdeling van de kampen kwam als geroepen voor d’r: Time to shine.

Stilletjes streed Shary-An door tot de samensmelting en ze haalde deze ook overtuigend. En ze had zelfs nog een troef achter de hand: 3 extra stemmen! Er leek niets meer tussen onze Mol en haar overwinning te staan.

Alle touwtjes in handen

Haar tactiek was eigenlijk perfect. Shary-An begon na de samensmelting proeven te winnen, waardoor ze vooral immuniteit voor de rest weg wist te spelen. ‘Laat ze het zelf maar uitvechten’, moet ze gedacht hebben. Zolang zij lekker kon pendelen tussen winnaarseiland en het basiskamp, had ze alle trouwtjes in handen.

Ware het niet dat de regie de touwtjes iets te veel liet vieren. Shary-An voelde zich onschendbaar en ging zich ook zo gedragen. Meermaals streed ze tegen Tim om een plekje op het eiland, en ze won ze allemaal. Bij de tweede proef bleek echter dat ze deze niet kon verliezen! De redactie had geblunderd, en Shary-An solliciteerde naar Valsspelerseiland!

Een kat in het nauw maakt rare sprongen

Desalniettemin bleef Shary-An onverminderd door-Mollen. Zo erg zelfs, dat ze er capsones van begon te krijgen. In gesprek met Hugo vroeg ze naar zijn absolute Robinson. Zijn antwoord was net zo bevredigend als Rijks deelname aan Expeditie, wat ze op de biechtstoel ook geanimeerd verkondigde.

Het deelnemersveld werd steeds kleiner en het werd steeds heter onder de voeten van Shary-An. En een kat in het nauw, die maakt rare sprongen. Samen met Eva Koreman besloot Shary-An eens flink rond te gaan neuzen in de tas van Akwasi, op zoek naar zijn stemmen. Twitter ontplofte, maar de zangeres had nog meer in petto.

Te vroeg gepiekt

Shary-An piekte echter te vroeg. Tijdens de halve finale, die al gespoild was door RTL, moest ze alles in het werk stellen om te zorgen dat ze niet ontmaskert zou worden, wat niet wilde lukken. Zo speelde ze – net als Eva Cleven en Mariana, overigens – wel een beetje vals tijdens de eerste proef die recht gaf op een finale-plek.

Maar de echte instorting vond plaats tijdens de tweede en tevens laatste proef die recht gaf op een felbegeerde plaats in de finale. De regie had speciaal voor onze Mol een proef gemaakt die ze met gemak zou moeten kunnen, maar niets bleek meer waar. Shary-An liep een mijlenverre achterstand op, omdat ze geen Romeinse cijfers kende.

Haar tegenspelers, Eva en Mariana, liepen steeds verder op haar uit. De paniek brak blijkbaar uit in de regiekamer, want er werd weer een zeldzame fout gemaakt, die op Twitter niet onopgemerkt bleek. De camera’s hadden stilgestaan, bleek uit het feit dat Eva K. plotseling weer schoenen droeg.

En Shary-An? Nou, Usain Bolt is er niks bij. Binnen no-time loste de Mol de rekensom op, wist ze een ouderwets Haags vreugdevuurtje te bouwen en jogde ze naar de top van de berg, waar de andere twee finalisten op haar stonden te wachten.

En de winnaar is…

Goed, de Mol is wel ontmaskerd. Op tv is het echter altijd een stukkie makkelijker dan wanneer je midden in het spel zit. Het is dus maar de vraag of Eva C. en Hugo tijdens de examenproef voldoende weten van de Mollenstreken van Shary-An om haar te kunnen ontmaskeren. En antwoord is, als je het ons vraagt: ja!

Shary-An postte deze foto namelijk ruim voor de finale. Het is duidelijk dat ze On top zit; en dat ze Hugo dus in de luren heeft weten te leggen. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien Hugo twee weken lang lekker lui op ‘zijn’ finalisteneiland heeft gezeten. Hij kreeg dus weinig mee van de mollenacties, het valsspelen en de algehele slinksheid waarmee Shary-An het spel afgerond heeft.

En dus blijft er maar één winnaar over: Eva Cleven. Zij zat al vanaf al snel in een bondje met Shary-An en heeft van dichtbij al haar streken mogen aanschouwen. Eva deed alleen alsof haar neus bloedde, en zal vanavond als last woman standing op de berg verschijnen, als Robinson 2019!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.