Eveline Hooft zoekt perfecte golf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terwijl surftalenten in Australië of op Hawaï praktisch op een plank midden in de branding geboren worden, moet je in Nederland iets meer moeite doen voor hoge golven en een serieuze surfcarrière. Daarom is Eveline Hooft, de beste surfster van ons land, nog altijd een beginner vergeleken met de wereldtop. Toch mag ze, ondanks dat ze pas sinds 2017 prof is, al dromen van de Olympische Spelen…

Wat als Eveline Hooft niet in Den Haag, maar op Waikiki Beach geboren was? Dan had deze 19-jarige surfster haar ticket voor de Olympische spelen van 2020 waarschijnlijk al lang op zak. De blondine heeft ondanks haar geografische handicap al veel uit haar nog prille carrière op de golven weten te halen. Toch zoekt ze nog naar die ene perfecte golf die haar richting de absolute wereldtop, en uiteindelijk de Spelen zal dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Eveline was hockeymeisje

Ze had ook de makkelijke weg kunnen bewandelen. Eveline Hooft heeft echter het liefst geen gras, maar water onder de voeten. Daarom koos ze niet voor een leven als hockeyprof – wat gezien haar talent zeker mogelijk was – maar joeg ze haar droom achterna. Ze kwam in haar zevende levensjaar voor het eerst in aanraking met surfen. En die sport werd, ondanks dat ze ook bedreven was in karate, snowboarden, turnen en dus hockey snel haar favoriet.

Lees ook: Femke Kok is de Anti-Jutta

Wat is, na het kopen van een plank, de volgende stap van een Nederlands meisje met surfambities? Op het strand bij haar woonplaats Den Haag kan je wandelen, vliegeren, zonnebaden, uitwaaien en zwemmen, maar surfers hebben er over het algemeen weinig te zoeken. Voor hoge, surfbare golven moet je in het buitenland zijn. En dat kost geld. Het meeste van dat geld gaat in Nederland naar de meer vanzelfsprekende sporten. Met veel eigen inzet, en een helpende hand van de foundation van Ruud van Nistelrooy, kon Eveline toch serieus met haar sport bezig zijn. Ze is ‘pas’ sinds 2017 officieel prof, maar maakt al indruk op internationale toernooien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Inhaalrace op het water

Het is voor Eveline niet alleen een kwestie van beter worden, maar ook een inhaalrace ten opzichte van haar concurrenten, die veel meer ervaring hebben. Zij hebben inmiddels geleerd dat ze rekening moeten gaan houden met de Nederlandse: Eveline klom vorig jaar de top 100 binnen, en heeft inmiddels serieus uitzicht op de plekken die haar van een Olympisch ticket zouden kunnen verzekeren.

De Spelen van Tokio 2020 komen, aangezien er maar twintig surfers mogen deelnemen, waarschijnlijk iets te vroeg. De Olympische Spelen van Parijs in 2024 zijn wél een realistisch doel. Al kom je zelfs in Den Haag meer golven tegen dan in de Franse hoofdstad. Maar goed, als zelfs Eveline een oplossing kon vinden voor haar gebrek aan geschikte surfondergrond – dan zal het die Fransen ook vast lukken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eveline Hooft (@evelinehooft) op

Laatste nieuws

Foto: Kelly Piquet likt zich suf op verjaardag Max Verstappen

Kelly Piquet, de beeldschone vriendin van Max Verstappen heeft een erg spannende dag achter de rug, namelijk de verjaardag van haar vriend. 

Foto: Jennifer Hoffman schaamt zich voor ‘klein sneetje’

De bloedmooie Jennifer Hoffman deelt in haar verhaal op Instagram dat ze zich schaamt voor haar 'kleine sneetje'. Ze hoopt dat het op de rode loper niet zal opvallen...

Foto: Anna Nooshin bezoekt nachtclub met gladde paal

'Party animal' Anna Nooshin is recentelijk bij een nachtclub langs gegaan waar ze een foto maakte van een lang en zeer glad object. Zou ze per ongeluk in de verkeerde club beland zijn?

Gerelateerde berichten