Dit is waarom Lisa Westerveld van GroenLinks Jesse Klaver gaat vervangen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Lisa Westerveld is een lichtpuntje in de Tweede Kamer. Niet alleen omdat ze altijd klaar is voor een fel debat, maar natuurlijk ook vanwege mooie verschijning van de politica, die zich flink laat gelden tijdens debatten over corona. Mag Jesse Klaver zich zorgen gaan maken?

In de Tweede Kamer kunnen de spanningen erg hoog oplopen, maar daar trekt politica Lisa Westerveld zich helemaal niks van aan. Het Tweede Kamerlid doet graag mee aan een verhitte discussie en maakt het die saaie ruimte in Den Haag toch altijd een stukje vrolijker. Haar mooie glimlach licht de kamer op, maar daar komt al snel verandering in als  ze haar mond open trekt. Dan zijn de andere kamerleden een beetje bang voor die felle Lisa Westerveld van GroenLinks. Ook partijgenoot Jesse Klaver, nu nog leider van GroenLinks, mag rekening houden met een wisseling van de wacht als Lisa zo doorgaat. Voor het zover is, kunnen we beter maar even kennismaken: wie is deze blonde woordvoerder met opvallend blauwe ogen eigenlijk?

Lisa Westerveld is ijzersterk in coronadebat

Lisa Westerveld staat tegenwoordig flink in de spotlights. Het valt de media en de kiezers op hoe Lisa op de voorgrond treedt tijdens de omstreden debatten over corona. Ze is daarin ontzettend kritisch op het coronabeleid van het demissionaire kabinet. Mark Rutte doet het in z’n broek zodra deze blondine richting de microfoon loopt! Dat ze nu hamert op een duidelijk coronabeleid wil natuurlijk niet zeggen dat Lisa verder niks te melden heeft. Integendeel: ze maakt zich ook hard voor kwesties in het onderwijs, de jeugdzorg en sport. Lisa heeft dus meer dan genoeg op haar politieke bordje liggen.

Hoe Lisa Westerveld haar plekje bij GroenLinks heeft bemachtigd

Na 2009 sloot Lisa Westerveld zich aan bij GroenLinks, maar het lukte haar niet om dat jaar in de Kamer te komen. De partij was voor haar alles waar ze voor stond. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van Nijmegen was het wel raak. Ze haalde de meeste stemmen van de vrouwelijke kandidaten en werd dus tot raadslid verkozen. Dat was niet genoeg, want ze wilde toch meer van haar stem laten horen… Vanaf 2017 is de Tweede Kamer pas echt interessant geworden, want na die verkiezingen bemachtigde Lisa Westerveld een zetel als Tweede Kamerlid. De politica heeft al een hoop verantwoordelijkheden gekregen binnen GroenLinks en staat inmiddels op plek 10 op de kandidatenlijst. Westerveld houdt zich bezig met onderwijs, jeugdzorg, sport, cultuur, dakloosheid en nóg meer facetten van de politiek. Ze neemt dus genoeg verantwoordelijkheid en wie weet komt ze daardoor op een hogere plek op de kandidatenlijst. Dat zou mooi zijn, want dan zal ze nóg veel vaker in beeld verschijnen!
Een vriend bemachtigen: dat is Lisa Westerveld nog niet gelukt…

De politica is natuurlijk druk bezig om zich hard te maken voor zaken die ze belangrijk vindt. Dat kost blijkbaar behoorlijk wat tijd, want er is altijd wel meer dan genoeg te doen. Op de foto hierboven is te zien dat Lisa soms wel tot twee uur ’s nachts doorwerkt. Ze bereidt haar debatten uiterst goed voor zodat ze tijdens discussies altijd sterk staat. Met alle tijd die ze in haar werkt steekt verliest ze een hoop tijd voor andere belangrijke zaken. Voor zover wij weten heeft knappe politica Lisa Westerveld nog geen relatie. Misschien vindt ze de gelukkige wel langs het voetbalveld, want daar is Lisa regelmatig te vinden. Ze trapt graag een balletje en doet dat al lange tijd. Ze heeft bij meerdere voetbalclubs in Nijmegen gespeeld en doet dat nu nog steeds voor zover haar agenda dat toelaat.
 Lees ook: Politica Lisa Westerveld is een vrouw met ballen

Een verborgen parel op Instagram van politica Lisa Westerveld

Natuurlijk maakt Lisa Westerveld gebruik van Instagram en deelt ze regelmatig een foto vanuit de Tweede Kamer. Hoewel de politica nog niet veel volgers op Social Media heeft, zou ze dat wel moeten krijgen. Westerveld plaatst regelmatig een leuke foto van zichzelf en daar zitten soms echte parels tussen. De foto hierboven is daar een prachtig voorbeeld van. Zo weet Lisa elke verkiezingen steeds meer rode potloden richting haar vakje te loodsen, en dat is meer dan terecht!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!