De dromen van Raymond: is er leven na het darten?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het leven na het darten valt niet mee. Daar is voormalig top-darter en wereldkampioen Raymond van Barneveld inmiddels wel achter. Na zijn pensioen is de kampioen van de gooikunsten een beetje in een zwart gat gevallen. Tijd dus voor een nieuwe hobby en een nieuwe passie. Maar daar heb je wel een saldo voor nodig. Raymond laat daarom al zijn dart trofeeën veilen.

Zijn prijzenkast puilt uit, maar zijn huis is aardig leeg. Na zijn scheiding van Silvia heeft Barney waarschijnlijk geen behoefte meer aan een grote woning. Maar kleiner wonen betekent minder ruimte. En wat ga je doen met al je nieuwe vrije tijd zo zonder baan? Inderdaad, dan is het tijd om aan je eigen passies en interesses te werken. En dan kan je maar beter al je oude bekers, waaronder die van de Grand Slam Darts of de Premier league, gewoon verkopen. Dat is leuk voor de fans en levert een mooi zakcentje op. Zoiets moet Barney vermoedelijk ook gedacht hebben. En als dat de gedachte is, dan blijft de grote vraag natuurlijk: Waar gaat hij al dat nieuwe kapitaal in steken?

Geen Bommetje

Met zo’n rijkgevulde prijzenkast moeten de bekers van Barney een hoop geld opleveren. Groot denken mag dus. Maar hoe groot is de limiet? Misschien dat hij straks als geboren Hagenees de hofvijver wel opkoopt als privé zwembad. Elke keer dat je rustig door Den Haag wilt wandelen wordt je opgeschud door het geluid van het bommetje van Barney, omdat hij weer in ‘zijn badje’ wilde duiken; En daarna natuurlijk meteen een metershoge vloedgolf en een nat pak.

Misschien stoppen de ludieke acties van Barney daar niet. Wat nou als hij de Euromast overneemt en omtovert tot de grootste dartpijl ter wereld? De dartpijl van Barney zou miljoenen toeristen naar ons land trekken. Of wellicht doet hij een gooi naar het burgemeesterschap in de gemeente Barneveld, en transformeert het naar Barneyland: inclusief meerdere kroegen, dartcafés en een museum over de geschiedenis van de legende zelf.

Patatje met

Met al dat geld straks kan Barney elk bestaand merk overkopen wat hij wil. En eentje is dan toch wel heel bijzonder. Wordt Barney de nieuwe redder van de FEBO? De vreetschuur aan de muur heeft tegenwoordig een eigen kledinglijn voor mensen met een maatje meer waar Barney al dankbaar voor poseerde. Maar als grote baas zou hij de krokettenverkoper pas écht tot grote hoogte kunnen brengen.

Cool Dartings

Barney wil de opbrengst zijn beker veiling gebruiken om zijn droom waar te maken: het oprichten van een eigen profteam. Misschien kan hij daar dan gelijk een film van maken, het geld heeft hij toch al. Een komische en toch hartverscheurende film over een groep kroegtijgers zonder dartsinstinct die hun droom, schitteren op het WK-podium in Alexandra Palace, willen verwezenlijken. Hun coach, een gepensioneerde Hagenees met hoog knuffelgehalte, krijgt ze na maanden gezamenlijk pijltjes gooien en baco’s wegtikken uiteindelijk op dat podium. Terwijl één van zijn pupillen de trofee de lucht in houdt, zie je coach Barney in een donkere hoek een traantje wegpinken. Beginnen die pijltjes toch weer te kriebelen? De deal voor een ‘deel twee’ is al in de maak…

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.