Netflix neemt Wie Is De Mol over

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wie dacht dat Wie Is De Mol? het laatste reclamevrije bastion van de Nederlandse televisie was, heeft het mis! Aflevering vier, genaamd ‘misleid’, was namelijk één groot reclamevehikel voor Netflix. Maar of dat de bedoeling was… (Spoilers)

Wie is de Mol? Locke and Key Netflix
Beelt: AVROTROS

Is het een kwestie van geluk of wist Netflix donders goed waar ze mee bezig waren toen ze hun promofilmpje voor én na Wie Is De Mol? de ether in lieten gooien? Die halve minuut aan gefluister was namelijk álles wat een gemiddelde WIDM-aflevering zou moeten zijn: intrigerend, mysterieus en een tikkeltje griezelig. Hij was zelfs zo goed, dat men naderhand bij gebrek aan beter naar Mol-aanwijzingen ging zoeken in het veel- maar toch niks zeggende filmpje. Als de beste mol-actie van de week buiten de zendtijd valt, mag je je als AVROTROS toch achter de oren krabben…

De sleutel tot succes

Het is alsof de kijkers het van tevoren al wisten. Een miljoen minder mensen dan vorige week zagen namelijk de gehate ‘gefopt! er gaat niemand uit deze week’-aflevering. Deze kleine mispeer is een inmiddels ingecalculeerde tegenvaller, maar toch komt hij elk jaar weer als ongewenste verassing voor veel kijkers. Netflix, experts in entertainment, wist op subtiele wijze te voorkomen dat iedereen met een kater naar MolTalk zapte. Wie had ooit gedacht dat reclame de sleutel tot succes zou zijn bij Wie Is De Mol?

De lange armen van Netflix

Heeft Rob nog steeds een hoed op, blijft Miljuschka de ‘’ van de groep, begrijpt Leonie de spellen al, of heeft Nathan z’n Chinees inmiddels bijgespijkerd? Niemand die het zich nog afvroeg. Schraalhans stond aan het roer tijdens deze aflevering die slechts twee echte spellen bevatte en uiteindelijk met een soort ‘vrede op aarde’ gevoel zonder afvaller eindigde. Dat fluisterende overduidelijk achterstevoren afgespeelde stemmetje, pakte daarom meteen álle aandacht van de hondstrouwe Molloten die dankzij hun favoriete programma met blauwe ballen op de bank zaten.

Netflix had het niet te moeilijk gemaakt, waardoor iedere amateur-puzzelaar met dit kinderslot aan de slag kon. De tekst, in het filmpje hierboven op correcte manier afgespeeld, zat boordevol onduidelijke waarheden die uiteindelijk maar één ding konden betekenen: aanstaande vrijdag komt Locke & Key, een horror-achtige dramaserie, naar de streamingdienst. Een perfecte match met de gemiddelde WIDM-kijker. Hij zal de officiële ‘mol-compilatie’ van de laatste aflevering niet halen, maar dit vakkundige staaltje graafwerk van Netflix is nu al de ultieme mol-actie van het jaar.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!