Arrested Development & de verboden crush van Michael Bluth Jr.

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Arrested Development is geen huis-tuin-en-keuken-familiedramaserie. Het is eerder een serie die vertelt over een dramatische familie. Het meest lijdende voorwerp bij deze familie Bluth is Michael Junior, de zoon van hoofdrolspeler Michael Bluth.

Michael Bluth Junior (Jason Bateman) is een lange, ietwat timide jongeman op het moment dat je hem in de eerste aflevering van de serie de spreekwoordelijke hand schudt. Deze boy heeft het niet heel gemakkelijk. Hij verloor zijn moeder op jonge leeftijd, zijn vader blust vooral brandjes voor de rest van zijn familie en als klap op de vuurpijl heeft Michael Bluth Jr. een verboden crush.

Arrested Development – Netflix

Hij voelt namelijk dingen voor zijn nichtje Maeby (Alia Shawkat). De jongeman zet steeds een flinke tent op als hij Meaby ziet. Is dat niet een beetje taboe? Misschien. Maar hé, als het in Game of Thrones kan, waarom dan niet in een serie over een doodgewone, Amerikaanse familie?

Maar goed: Michael Junior heeft het dus niet heel gemakkelijk. Daar komt ook nog eens bij dat de familieband tussen zijn vader en de rest (zijn ouders, twee broers en een zus) verre van optimaal is. Micheal Jr. kan het wel goed vinden met zijn ooms Gob en Buster en houdt van zijn grootouders, maar zijn liefde voor Maeby gaat dus net even wat verder.

Michael Bluths speelmethodes

Hoewel het verhaal over het reilen en zeilen van de Bluths gaat, is Michael Jr. dus veruit het meest frappante personage uit de serie. Hij probeert ridderlijk te zijn, maar zit steeds met die familiaire gevoelens á la Targaryen uit GoT. Dat zorgde in een fantasiewereld al voor gelazer, dus je kan je voorstellen dat zoiets in een ‘real life’ setting nóg lastiger is.

In verhouding met de onzekerheden die Michael Jr., vader en opa hebben, vallen de incestueuze gevoelens onder #firstworldproblems. Toch kan je al hun problemen vangen onder de noemer Arrested Development: op bepaalde vlakken lopen ze achter. Of dat leidt tot geluk? Geen idee, de meeste kijkers blijven hangen voor die intrigerende affaire van Michael Jr.

Leuk of lastig?

Die verboden crush is wat deze serie zo leuk maakt. Je vraagt je steeds af wat de volgende aflevering brengt – let daarin goed op de aankondigingen, daar zitten enorm onhandige tips in verstopt. Arrested Development bevat wijze lessen. Niet dat het oké is om achter de rok van je nichtje aan te jagen, maar meer dat het leven soms verwarrend is. Niet alleen vader, maar zeker ook zoon kunnen die vicieuze cirkel maar niet doorbreken. Dat kan best pijnlijk zijn. Of het ook leuk kan zijn? Oordeel zelf maar.

Laatste nieuws

Katja Schuurman tuit roze lipjes op intieme foto

Katja Schuurman is helemaal happy en beloont haar volgers met een lieve foto. De actrice tuit haar gestifte lippen enthousiast voor de camera.

Foto: Jaimie Vaes poseert in roze onderbroekje voor spiegel

Jamie Vaes is weer helemaal in haar element met het plaatsten van foto's in niets verhullende outfits. Dit keer maakt Jaimie haar volgers helemaal gek in een heel klein roze onderbroekje...

Vet: Rico Verhoeven mag sparren met legendarische acteur

Rico Verhoeven mocht een potje sparren met een van zijn grote helden en legendarisch Hollywood-acteur Jason Statham.

Gerelateerde berichten