3 taartdecoraties waarmee je van iedere slagroomtaart een spectaculaire verwennerij kunt maken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Bij een feestje hoort een taart. In Nederland zijn we regelrechte koplopers wanneer het aankomt op het eten van taart. Er gaat vrijwel geen één feestelijke gebeurtenis voorbij zonder dat er taart geserveerd wordt. Naast appeltaart, monchoutaart en mokkataart doet ook nog steeds de alom bekende slagroomtaart het ontzettend goed in ons land. Slagroomtaarten kun je kopen in de supermarkt, bij de plaatselijke bakker, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er zelf een thuis te bakken. Zelf een slagroomtaart maken is helemaal niet zo moeilijk. Daarnaast is dit soort taart bij uitstek geschikt om te versieren met allerlei leuke decoraties. Met de taartdecoraties van Baktotaal Bouwhuis kun je van iedere slagroomtaart een spectaculaire verwennerij maken. Hieronder vind je drie ideeën.

Eetbare strooisels in alle kleuren van de regenboog

Strooisels om je taarten mee te versieren kun je kopen in vrijwel iedere supermarkt. Helaas is het aanbod vaak wel vrij beperkt en zul je het moeten doen met slechts enkele opties. In bovengenoemde webshop is de keuze veel uitgebreider. Je kunt hier namelijk strooisels kopen in alle kleuren van de regenboog. Van sprinkles en musketzaad tot confetti en suiker- en chocoladeparels. Zo biedt het merk BrandNewCake verschillende mixen aan die qua kleuren helemaal zijn afgestemd op een bepaalde speciale gelegenheid zoals Pasen, Kerst of de geboorte van een jongetje of meisje. Voor iedere gelegenheid is er wel een bijpassende mix te koop. Of koop bijvoorbeeld losse parels, sprinkles en dergelijke om zelf de perfecte mix te kunnen maken die past bij het thema van jouw taart.

Galettes, schildjes en andere chocolade decoraties

Dat slagroom en chocolade heel goed samengaan blijkt wel uit het feit dat dit soort taarten meestal worden afgewerkt met enkele heerlijke galettes, schildjes en/of andere chocolade decoraties. Galettes zijn sierlijke kleine decoraties gemaakt van chocolade die bijvoorbeeld in een rozetje slagroom bovenop de taart kunnen worden gestoken. Schildjes worden eveneens van chocolade gemaakt en bevatten vaak een tekst zoals ‘vrolijk Pasen’ of ‘prettige feestdagen’. Ben je goed in garneren? Dan kun je natuurlijk ook je eigen chocolade decoraties maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een cornetje (een gevouwen spuitzakje van vetdicht papier), gesmolten chocolade, sjabloontjes en een stuk accetaatfolie waar je jouw decoraties na uitharding gemakkelijk af kunt halen. Zo wordt jouw taart nog specialer!

Een sierlijke topper als kers op de taart

Om jouw taart helemaal af te maken kun je er een sierlijke topper bovenop zetten. Dit zijn niet-eetbare decoraties die je met een handige prikker eenvoudig in de taart kunt steken. Sommige toppers beschikken niet over een prikker, maar hebben een voetje waarmee je de versiering op de taart kunt zetten. Ook kaarsjes en taartfonteinen vallen onder deze categorie. Een sierlijke topper is de kers op jouw taart!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Op deze manier lokt Chantal Janzen haar man het bed in

Als de man van Chantal Janzen meer interesse heeft in haar tv-programma dan in Chantal zelf, komt ze met een slimme manier om haar man toch naar bed te lokken.

Victoria Koblenko duikt op na 10 dagen offline; liet zich vrijwillig opsluiten in ‘strafkamp’ voor vrouwen

Na tien dagen stilte is Victoria Koblenko weer online verschenen. Ze liet zichzelf een tijdje flink afmatten op een afgelegen locatie...

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...