Jeroen van Koningsbrugge

Presentator Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen Bernardus Jozef Nicolaas van Koningsbrugge (Nispen, 3 september 1973) is een veelzijdig Nederlands talent, acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator. Hij werd bekend als lid van de improvisatiegroep De Lama's en als mede-creatieveling van het satirische televisieprogramma Draadstaal, samen met Dennis van de Ven. Het duo staat ook bekend als Jurk!, met wie hij muzikaal en televisiewerk heeft gemaakt. Van Koningsbrugge was de frontman van rockband ZEUS en speelde in diverse televisieprogramma's en films, waaronder "Smeris".

Jeroen van Koningsbrugge relatie, getrouwd en kinderen

Sinds 2005 is Jeroen van Koningsbrugge getrouwd met actrice Marie-Claire Witlox, bekend van haar rollen in 'Schone Handen', 'De Dirigent' en 'Rafaël'. Het echtpaar heeft een zoon genaamd Salomon Elvis en een dochter genaamd Valerie Jones. Ze ontmoetten elkaar naar verluidt in New York.

Jeroen van Koningsbrugge prepper

Jeroen van Koningsbrugge onthulde aan de Volkskrant dat hij een prepper is, waarbij hij al jaren voedsel opslaat voor het geval van een apocalyptische gebeurtenis. Deze voorraden zijn verdeeld over zijn huizen in Amsterdam en Limburg. De inspiratie voor het preppen komt voort uit verhalen van zijn grootouders over oorlogstijden, waardoor hij besloot voorbereid te zijn op mogelijke calamiteiten. Hij heeft door de jaren heen diverse benodigdheden verzameld, variërend van een vishengel tot een trapgenerator om energie op te wekken. Naast preppen heeft Jeroen van Koningsbrugge controversiële uitspraken gedaan over 9/11, waarbij hij denkt dat de Amerikanen achter de aanslag zitten.

Nieuws

Foto: Do imponeert voor finale Expeditie Robinson bij Scrooge Live

Zangeres Do imponeerde bij Scrooge Live. Een mooi voorproefje voor de final van Expeditie Robinson waar Do ook moet imponeren. 

Breekt Marieke Elsinga eindelijk negatief record bij I Can See Your Voice?

Eigenlijk is het een wonder dat Marieke Elsinga terugkeert in de 'jury' bij zangprogramma I Can See Your Voice. Ze bakte er het eerste seizoen namelijk weinig van...

Marieke Elsinga doet auditie voor Kamp van Koningsbrugge

Marieke Elsinga is een vrouw die uitblinkt in alles. Er is echter een ding waar de radio dj minder goed in blijkt te zijn: atletiek!

Hoe ziet de Nederlandse Friends eruit?

V·R·I·E·N·D·E·N

Linda de Mol zoekt nieuwe ‘meneer Cheung’

Linda is terug, maar vergeet meneer Cheung een rol te geven. We weten al wie 'm gaat vervangen!
Jeroen van Koningsbrugge

Profiel

Geboortedatum: 3 september 1973
Lengte: 1,85 m
Sterrenbeeld: Maagd
Woonplaats: Amsterdam
Afkomst: Roosendaal, Nederland
Relatie: Ja met Marie-Claire Witlox
Kinderen: (zoon) Salomon Elvis, (dochter) Valerie Jones.
Beroep: Presentator, acteur, komiek
Instagram: De Instagram van Jeroen is @jeroentjes

Foto's

Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge