Prinses Laurentien

Prinses Laurentien

Laurentien Brinkhorst, dochter van voormalig minister Laurens Jan Brinkhorst, genoot haar scholing in verschillende steden, waaronder Den Haag, Tokio, Groningen en Londen. Na een kort verblijf bij CNN in Atlanta, werkte ze vervolgens bij het Belmont European Policy Centre en later bij sigarettenfabrikant Philip Morris. Tegenwoordig staat Laurentien Brinkhorst bekend als de echtgenote van Prins Constantijn van Oranje, met wie ze sinds 17 mei 2001 getrouwd is. Haar ouders kenden Constantijns moeder, Beatrix, al uit hun gezamenlijke studententijd. In totaal heeft het echtpaar drie kinderen, genaamd Eloise Sophie Beatrix Laurence, Claus-Casimir Bernhard Marius Max en Leonore Marie Irene Enrica.

Laurentien Brinkhorst activisme

Sinds 2001 zet Laurentien Brinkhorst zich actief in voor de bevordering van geletterdheid. Zelfs in Brussel gaf ze vrijwillig les aan analfabeten. Tijdens haar inzet tegen analfabetisme heeft ze diverse initiatieven opgezet. In 2009 schreef ze haar eerste kinderboek "Mr. Finney en de wereld op zijn kop". Daarnaast werkte ze samen met kinderboekenschrijver Paul van Loon en de Efteling aan het sprookjesboek "De Sprookjessprokkelaar", dat in 2016 werd uitgebracht. De Efteling heeft zelfs een musical gemaakt rondom het sprookje…

Laurentien Brinkhorst vermogen

Dat leden van het Koninklijk Huis geen financiële zorgen hebben, geldt ook voor Prinses Laurentien en haar man Constantijn van Oranje. Het echtpaar bezit twee bedrijven die actief zijn in de consultancy-sector. Hun gezamenlijke vermogen wordt geschat op ongeveer 700.000 euro.

Nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.

Beelden: Schaatster Femke Kok laat zich stevig beetpakken door drie hongerige mannen

Femke Kok wordt goed vastgehouden door drie hongerige mannen. Ze maakt hierbij andere mannelijke fans wel enorm jaloers.

Video: Influencer Danique Hosmar laat ze flink stuiteren en krijgt rode wangetjes

Danique Hosmar laat zien hoe goed ze haar troeven kan laten stuiteren terwijl ze intensief aan het hardlopen is!
Prinses Laurentien

Profiel

Geboortedatum: 25 mei 1966
Sterrenbeeld: Tweelingen
Geboorteplaats: Leiden
Geboorteplaats: Den Haag
Familie: (vader) Laurens J.Brinkhorst, (moeder) Jantien Brinkhorst-Heringa, (broer) Marius Brinkhorst
Relatie: Ja met Constantijn Christof Frederik Aschwin
Kinderen: Eloise, Leonore, Claus-Casimir
Beroep: Royalty
Opleiding: Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen, Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Londen, en Journalistiek aan de Universiteit van Californië

Foto's

Prinses Laurentien
Prinses Laurentien