TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je ZO

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er staat veel onzin online over het optimaal benutten van je Smartphone batterij. Helemaal leeg laten lopen, en daarna tot 100% opladen? Of kan je beter opladen in korte etappes? Eindelijk is er nu één antwoord!

Je denkt vast alle tips over het verkeerd of juist opladen van je telefoon al gehoord te hebben. Toch lijkt die batterij van je smartphone steeds eerder het loodje te leggen. Doe je toch iets verkeerd? Dat is zeker mogelijk!

Lees ook: TIP – dit wist je niet over je eigen iPhone

Opladen smartphone: do’s en don’ts

‘Vroeger’ gaf men vaak het advies om je telefoon helemaal leeg te laten lopen, om hem vervolgens helemaal tot 100% op te laden. Toch is gebleken dat deze methode, zeker met de smartphone batterijen van tegenwoordig, niet effectief is voor de levensduur van je telefoon.

Experts beweren dat je voor moderne smartphones het best een andere strategie kan toepassen: opladen in korte stootjes. Leg je smartphone dus meerdere keren per dag even aan de oplader, en probeer hierbij het batterijpercentage tussen de 30% en 90% te houden. Op deze manier zal je telefoon langer meegaan!

Extra oplaadtips voor smartphones

Ook niet onbelangrijk: de oplader zelf. Gebruik de oplader die bij jouw apparaat past, anders kan dit ook problemen opleveren voor de levensduur van je smartphone batterij. Ook is het een slecht idee om ’s nachts op te laden: je wil je telefoon namelijk vóór 90% weer van de lader halen voor het beste resultaat.

Laatste nieuws

Foto: Dit is de bloedmooie vriendin van Wimbledon-held Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp haalde een fantastisch resultaat in Wimbledon. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de dame is die hem aanmoedigde. 

Video: Amber Brantsen blaast ruzie tussen Hamilton en Verstappen nieuw leven in bij Viaplay

Amber Brantsen heeft geleerd dat een beetje sensatie geen kwaad kan dit seizoen bij de Formule 1. Kijk maar wat ze doet. 

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Gerelateerde berichten