Pieter Omtzigt krijgt enorm veel stemmen dankzij virale video van ‘viking-partijlid’ Aant Jelle Soepboer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Pieter Omtzigt heb je ongetwijfeld voorbij zien komen, maar de uitspraken van partijlid Aant Jelle Soepboer wil je ook echt niet missen.

Wie zich nog wel eens bezig houdt met de Nederlandse politiek kan Pieter Omtzigt niet ontlopen. En zijn politieke stunten zijn al helemaal niet te missen! Al hoor je daar momenteel weinig mensen over klagen natuurlijk. Hoe dan ook zal je er niet van opkijken dat de ledenlijst voor Omtzigts partij Nieuw Sociaal Contract alle grenzen overgaat. En dan bedoelen we niet alleen regionale grenzen! Flink wat namen op zijn lijst hebben mensen in oproer. Waaronder die van ‘viking-partijlid’ Aant Jelle Soepboer. En na het zien van dit virale filmpje snappen wij dat volkomen!

Nieuw Sociaal Contract-partijlid Aant Jelle Soepboer gaat viral met vlijmscherpe reactie op politieke vraag

Aant Jelle Soepboer mag dan een relatief nieuw gezicht zijn in de politiek, zijn vlijmscherpe opmerkingen doet men nou al denken aan Pieter Omtzigt. Beide heren zijn namelijk overweldigend nuchter. En dat spat er aan alle kanten uit. We zijn nog maar dagen verder en Aant Jelle gaat al viraal met zijn reactie op een politiek verslaggeefster. Want deze onzinnige vraag zag hij helemaal niet zitten. En daar reageert hij dan ook passend op. De onderhand beroemde Fries kreeg de vraag voorgeschoteld of hij zichzelf in drie woorden kon beschrijven. Nou zal daar vast een politiek tintje aan gezete hebben, maar daar waadt Aant Jelle zo overheen. Drie woorden heeft hij namelijk zeker. “Aant Jelle Soepboer”, reageert hij met kleine glimlach. Gepast is het zeker! Het nuchtere antwoord krijgt ook van alle kanten lof. “Goed antwoord op een domme vraag”, galmt het in de comments.

Wie is Nieuw Sociaal Contract-partijlid Aant Jelle Soepboer?

Voor velen zal Aant Jelle Soepboer geen bekend gezicht zijn. De 34-jarige oud-geschiedenisleraar is momenteel wethouder in gemeende Noardeast-Fryslân, een heel end bij Den Haag uit de buurt. Toch lijkt Pieter Omtzigt alle vertrouwen in de Fries te hebben: hij is verkiesbaar op plek 7. En daar lijken velen toch wat over te struikelen. De Friese politicus heeft dan ook een bepaalde reputatie. Zo maakt Aant Jelle deel uit – en zal ook deel uit blijven maken – van de Fryske Nasjonale Partij en dat hij drummer bij een folkmetalband is valt ook nog wel eens in het verkeerde keelgat. Zo blijkt dus dat Aant Jelle regelmatig met rechtsextremistische ideeën verbonden wordt. Al vindt de politicus zelf niks minder waar. “Ik maak gewoon leuke Friese volkliedjes en volk-metal liedjes met een stel vrienden. Dat je zo in een hoekje gedrukt wordt, dat is verschrikkelijk”.

Hoe is Aant Jelle Soepboer bij Pieter Omtzigt zijn partij Nieuw Sociaal Contract beland?

Voor velen is het dus een gekke gedachte om Aant Jelle Soepboer in de partijlijst van Pieter Omtzigt terug te zien. Toch zien beide heren alleen maar kansen. In een interview met Omrop Fryslân vertelt Aant Jelle zich goed te kunnen vinden in de ideeën van Omtzigt. En dat was niet eens het enige bijzondere aan de ontmoeting. De twee heren zijn elkaar namelijk tegengekomen bij het skûtsje zeilen. “We hebben een middag gesproken over de regio en wat daar speelt, daarom wilde hij mij daar ook bij hebben. Dan merk je gewoon dat de ideeën goed op elkaar aansluiten.” Toch geeft Aant Jelle aan dat het een grote verandering gaat zijn, zowel op het werk als privé. Maar goede hoop lijkt er zeker in te zitten. “Als je echt invloed wilt, moet je over partijgrenzen heen kijken. En ook over regiogrenzen.” We gaan zien hoe de Fries het doet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A.J. Soepboer (@ajsoepboer)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.