Merel Ek bevoelt Pieter Omtzigt tijdens Vandaag Inside: ‘Een snoepje’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Tijdens de afleveringen van In de Wandelgangen wordt al hevig gespeculeerd over de aanstaande Tweede Kamerverkiezing. Het Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt wordt door voor veel Nederlanders gezien kanshebber. Zo lijkt ook Merel Ek helemaal op te leven bij het idee van Omtzigt als staatshoofd…

Merel Ek vindt Pieter Omtzigt ‘een snoepje’

In de laatste aflevering van In de Wandelgangen blikken Wilfred Genee en Merel Ek alvast vooruit op de aankomende verkiezingen in november. Het hoofdonderwerp van deze editie is Pieter Omtzigt. Volgens Merel is het gedrag van Omtzigt niet meer als voorheen, waar journalisten en partijgenoten hem eerder vaak om hekelden. Merel is zelfs helemaal onder de indruk van Pieter, want zijn aanpak is erg verrassend. ”Hij is het nieuwe snoepje voor journalisten”, zegt Merel. Terwijl ze deze uitspraak doet, poseert ze trots met de partijprogramma van Omtzigt. En het is niet zomaar poseren, een groot portret van Omtzigt beslaat de hele achterkant van het programma. Merel wrijft tevreden over het koppie van Omtzigt. ”Dit is wel echt een foto van een staatshoofd”, aldus Genee. Lijken Genee en Ek hun voorkeur met deze opmerkingen al uit te spreken?

Bekijk de hele video hier!

Pieter Omtzigt serieuze kandidaat voor functie minister-president

De rol van Omtzigt in aanloop van de verkiezingen zijn niet bepaald gebruikelijk. De potentiële lijsttrekker en minister-president smeert ‘alles over een lange periode uit’, vertelt Ek uit. Zo wachtte hij heel lang met de deelname aan de verkiezingen, het maken van een partijprogramma en het bekendmaken dat hij premier wilt worden. ”Van functie elders naar minister-president”, voegt Genee toe met een knipoog.

Gedurende de aflevering van Vandaag Inside was het verkiezingsprogramma van de partij van Omtzigt nadrukkelijk het onderwerp van gesprek. Het kernidee van de partij gaat in op wederkerigheid tussen overheid en samenleving. Omtzigt vindt juist dat dit beter moet functioneren, na het wanbeleid van het Nederlandse bestuur in de afgelopen jaren. Bestuurlijke orde is de kern volgens de man uit Den Haag.

Merel Ek vindt gloednieuwe coupe Sam Hagens helemaal niks

De uitzending van de rubriek eindigt vrij hilarisch. Wilfred Genee gooit een balletje op over het gloednieuwe kapsel van Sam Hagens. De politiek journalist, die vaker te zien is bij Vandaag Inside verscheen met een nieuw kapseltje in de uitzending. Merel leek niet echt te spreken over nieuwe coupe van haar collega. ”Sam Hagens’ nieuwe haar is niks, het is te wild voor een journalist”. Vervolgens grapt ze over de loonkloof met Sam: ”ik ben het er niet mee eens”.

Uiteraard is dit niet leuk om te horen voor de 31-jarige verslaggever. Eerder dit jaar veranderde hij zijn coupe al eens. De kijkers van Vandaag Inside en de mannen aan tafel spraken waren niet te spreker over het kapsel van Sam. Toen werd zijn kapsel beoordeeld van een 3 naar een 6, maar nu lijkt men positiever. Hij heeft gekozen voor iets meer volume en dit leidde tot wisselende reacties. Waar Merel sprak van ‘wild haar’, lijken kijkers meer tevreden. Ze vinden het een upgrade ten opzichte van zijn vorige kapsel.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.