Jutta Leerdam opent jacht op Ireen Wust

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Nederlandse sportwereld werd dit weekend weer eens getrakteerd op een ijskoude gouden douche door onze schaatsende klasbakken. Daar zaten ‘zekerheidjes’, maar ook leuke primeurtjes tussen. Ireen Wüst kwam namelijk op gelijke hoogte met Jutta Leerdam: ze staan nu allebei op 21. Ireen in wereldtitels, Jutta in levensjaren.

Magisch nummer

Vraag aan alle schaatsende meisjes wie hun grote voorbeeld is, en ze zullen bijna allemaal Ireen Wüst zeggen. In de toekomst kan dat misschien Jutta Leerdam worden. De schaatsbabe, die op dit moment alleen op het gebied van Instagram volgers ‘voorstaat’ op Ireen, won op het WK afstanden in Salt Lake City haar eerste gouden plak (1000 meter) op 21-jarige leeftijd. Ireen wist er sinds haar eerste in 2007, toevallig ook in Salt Lake City, precies 21 te winnen. Inclusief de plak die ze afgelopen weekend wist te winnen op de 1500 meter.

Lees ook: Jacky Duchenne op Mannenzakenmarkt

(Lees verder na foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ireenw (@ireenw) op

Jagende Jutta

Nu Jutta haar gouden WK-rekening officieel geopend heeft, is de vraag of ze ooit aan de al 13 jaar dominerende Wüst kan gaan tippen. Jutta is echter een sprinter. En omdat de draaideur aan talenten op de korte afstanden vaak iets sneller draait dan in de grotere afstanden, gaat 21 wereldtitels een hele lastige opgave worden.

Lees ook: Yolanthe wil grotere kast

(Lees verder na foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Bovendien is Ireen nog niet gestopt. Na haar overwinning afgelopen weekend liet ze aan Nu.nl weten dat ze nog minstens twee jaar door wil gaan. Mits er een sponsor gevonden kan worden. Die kijken tegenwoordig namelijk naar meer dan prestaties. Uiterlijk en Instagramvolgers bijvoorbeeld. Gelukkig worden deelnemers aan WK’s en de Olympische Spelen nog niet op die criteria geselecteerd.

Lees ook: Hoe is het nu met… Rebecca Black?

Smetje

Toch kan Jutta Ireen op één gebied vrij ‘simpel’ overtreffen. Wereldrecords. Wüst heeft er in het seniorenschaatsen welgeteld nul op haar naam staan. En dat is toch een klein smetje op de glansrijke carrière van de Brabantse. Piepjonge Jutta krijgt nog een zee van mogelijkheden om Ireen op dit gebied te kloppen. De inmiddels 33-jarige schaatskampioen heeft nog maar een paar kansen om van dit trauma af te komen. Een ding is zeker: de Olympische Winterspelen van 2022 gaan episch worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Laatste nieuws

Gretige Nina Warink blaast volgers omver met fotoshoot in ondergoed

Uit de fotoshoot met Hunkemöller zijn prachtige plaatjes gerold waar je mond echt open van gaat staan! Nina Warrink verrast ons enorm!

Foto: Jade Anna laat rits openscheuren met lekkere positie

De kleding van Jade Anna houdt het niet meer vol wanneer ze diep door haar knieën zakt... Als dat maar goed gaat!

Foto: Roxeanne Hazes draagt helemaal niks onder open, leren jasje

Zangeres Roxeanne Hazes viert een speciale mijlpaal met een speciale foto... Haar volgers slaan spontaan achterover van het verleidelijke kiekje dat ze plaatst op haar sociale media.

Gerelateerde berichten