‘Ferrari gebruikte doping voor auto’s’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is hommeles in Formule 1-land. Waarom? Het heeft alles te maken met de ‘autodoping’ van de stal van Scuderia Ferrari. Na een schikking waren de hoofden van hun concurrenten roder dan de wagen van het Italiaanse raceteam.

Beeld boven: Scuderia Ferrari

Naast de races op de baan zorgt de Formule 1 ook buiten het circuit ook voor spektakel. De FIA (de ‘wereldvoetbalbond’ van de autosport) liet zich afkopen door Ferrari. De Italiaanse renstal zou hun bolide ‘doping’ hebben gegeven om zo sneller te kunnen racen. Daar werd door de FIA onderzoek naar gedaan.

Waarom de Italianen konden schikken in plaats van een zwaardere straf, wilde de FIA niet zeggen. Deze situatie deed nogal wat wenkbrauwen fronzen. Ongetwijfeld is onze landgenoot Max Verstappen, die Ferrari al eerder beschuldigde van ‘valsspelen’, één van hen.

Doping voor auto’s

Maar wat hield dat ‘valsspelen’ nu precies in? Afgelopen seizoen was er namelijk al een relletje gaande over het ‘valsspelen’ van Ferrari. Ferrari zou namelijk geknoeid hebben met benzinetoevoer naar de motor van de rode bolide. Om het even makkelijk te maken: het trucje van Ferrari werkt hetzelfde als doping bij sporters.

In het geval van Ferrari spoten ze zeer waarschijnlijk extra benzine in de motor. En ja, dat maakt de auto stukken sneller. Dit ‘dopinggebruik’ zou normaal gesproken worden geregistreerd door een sensortje. Maar met dat sensortje werd vermoedelijk geknoeid.

Teams van Verstappen en Hamilton niet blij

Die schikking viel niet bepaald lekker bij de twee andere grote teams Mercedes en Red Bull. De teams van Verstappen en Hamilton zijn namelijk vrij pissig over het feit dat de schikking niet openbaar gemaakt wordt, wat volgens de regels wel zou moeten gebeuren. Daardoor lijkt de inmiddels beroemde uitspraak van Max Verstappen ‘dat krijg je als je stopt met vals spelen’, lijkt inmiddels een stuk aannemelijker.

Laatste nieuws

Foto: Zwetende Jutta Leerdam zakt heel diep naar de grond

Jutta Leerdam heeft een wel hele bijzondere fotoshoot gedaan. Ze heeft de fotograaf haar van haar mooiste kant laten fotograferen. 

Gretige Nina Warink blaast volgers omver met fotoshoot in ondergoed

Uit de fotoshoot met Hunkemöller zijn prachtige plaatjes gerold waar je mond echt open van gaat staan! Nina Warrink verrast ons enorm!

Foto: Jade Anna laat rits openscheuren met lekkere positie

De kleding van Jade Anna houdt het niet meer vol wanneer ze diep door haar knieën zakt... Als dat maar goed gaat!

Gerelateerde berichten