Femke Merel van Kooten neemt afscheid met Splinter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Femke Merel van Kooten moet helaas afscheid nemen als Tweede Kamerlid. Zullen we haar over vier jaar weer terug zien? 

We zullen Femke Merel van Kooten helaas niet meer terug zien in de Tweede Kamer. De politicus werd onlangs uitgezwaaid door haar collega’s. Van Kooten zat sinds 2017 met verschillende partijen in de Tweede Kamer. In 2020 richtte ze haar eigen partij Splinter op. Ze kreeg deze verkiezingen helaas niet genoeg stemmen voor een zetel. Wél genoeg voor een halve zetel. Da’s bemoedigend, maar niet voldoende. Femke Merel is alsnog trots: ‘Ik vind dat knap. We bestaan pas een aantal maanden, hadden nauwelijks budget en kregen weinig aandacht van de media.’

Femke is blij met wat ze heeft bereikt

Femke heeft al meerdere mooie prestaties geboekt met Splinter en is hier zelf ook erg blij mee. Zo was ze bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor dat meer dan een miljoen zorgmedewerkers een bonus van €1.000,- kregen. Van Kooten is daarom ook nog zeker niet van plan om te stoppen. Splinter gaat door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Merel van Kooten (@fmvankooten)

Afscheid is tijdelijk

Femke Merel van Kooten wil met haar nieuwe partij Splinter over vier jaar zeker weer mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De blondine heeft al genoeg ideetjes voor haar nieuwe partij: ‘Er zijn ook plannen om volgend jaar al in diverse plaatsen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen’ Van Kooten ziet Splinter als een scherpe, onafhankelijke partij en is er dus klaar voor om met Splinter mee te gaan doen aan verkiezingen.

Bekijk hieronder wat Van Kooten erover te zeggen heeft

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!