En het woord van 2019 is…

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kogel is door de kerk: het woord van het jaar is ‘Boomer’ geworden. En nee, daarmee wordt niet dat kleine likgrage schoothondje bedoeld wat elk zowat elk oud vrouwtje schijnt te hebben. Over oude vrouwtjes gesproken..

Boomer an sich is natuurlijk niet zo’n bijzonder woord. Het is simpelweg een verkorting van de Engelse variant baby boomer, waarmee de generatie wordt bedoeld die is verwekt na de Tweede Wereldoorlog. In alle euforie dook iedereen op elkaar en zie daar: een baby boom.

Het gaat om de uitspraak: “Ok, Boomer“. Die zich richt op eigenlijk iedereen met een beetje grijs haar, een suffe uitstraling en ouderwetse conservatieve opvattingen. Deze Boomers klagen – in de ogen van de jonge generaties – maar wat af, en als reactie op al dit beklag is de inmiddels wereldbekende leus viraal gegaan.

De eerste keer dat de uitspraak “Ok, Boomer” is gemaakt schijnt te dateren uit 2009. Dat was het jaartal dat Hollands Next Top Model nog relevant was en het werd gepresenteerd door Daphne Deckers. De uitspraak werd gemaakt op het bekende forum Reddit. Pas tien jaar later werd het weer opgepikt en voordat iedereen het wist verscheen het overal. Boomers zouden zeggen dat het als een ‘lopend vuurtje is rondgegaan’. Neen, Boomers. Dat heet viraal.

Deze dame bokte even wat Boomers uit terwijl ze een stevig appeltje met ze aan het schillen was. 

Het woord van 2020

Oké, op de zaken vooruit lopen is niet altijd handig. Maar wat is er mis met een onschuldige suggestie? Mokkels.nl gaat Mannenzaken.nl worden en daarmee zou zomaar eens het woord ‘mokkel’ verleden tijd kunnen worden in deze politiek correcte tijd waar iedereen op eieren moet lopen om niet per ongeluk op de ziel van een ander te trappen. Daarom moet het woord ‘mokkelen’ worden genomineerd als woord van 2020.

De definitie van ‘mokkelen’: het stiekem bekijken van mooie vrouwen, synoniem(en) gluren, spienzen, nekverekker.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!

Yvonne Coldeweijer belooft lijpe juice: ‘Wat deed Marco Borsato bij ander 16-jarig meisje?’

Yvonne Coldeweijer gaat nog een stapje verder met het uitbrengen van de lijpste juice. Ze heeft zelfs de laatste roddels over de dingen die Marco Borsato bij een 16-jarig meisje heeft gedaan. 

Hélène Hendriks en Merel Ek innig gespot in zeer weinig verhullende jurkjes (Foto’s!)

Knappe presentatrice Hélène Hendriks en politiek verslaggeefster Merel Ek laten zich van een hele andere kant bewonderen!