En het woord van 2019 is…

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kogel is door de kerk: het woord van het jaar is ‘Boomer’ geworden. En nee, daarmee wordt niet dat kleine likgrage schoothondje bedoeld wat elk zowat elk oud vrouwtje schijnt te hebben. Over oude vrouwtjes gesproken..

Boomer an sich is natuurlijk niet zo’n bijzonder woord. Het is simpelweg een verkorting van de Engelse variant baby boomer, waarmee de generatie wordt bedoeld die is verwekt na de Tweede Wereldoorlog. In alle euforie dook iedereen op elkaar en zie daar: een baby boom.

Het gaat om de uitspraak: “Ok, Boomer“. Die zich richt op eigenlijk iedereen met een beetje grijs haar, een suffe uitstraling en ouderwetse conservatieve opvattingen. Deze Boomers klagen – in de ogen van de jonge generaties – maar wat af, en als reactie op al dit beklag is de inmiddels wereldbekende leus viraal gegaan.

De eerste keer dat de uitspraak “Ok, Boomer” is gemaakt schijnt te dateren uit 2009. Dat was het jaartal dat Hollands Next Top Model nog relevant was en het werd gepresenteerd door Daphne Deckers. De uitspraak werd gemaakt op het bekende forum Reddit. Pas tien jaar later werd het weer opgepikt en voordat iedereen het wist verscheen het overal. Boomers zouden zeggen dat het als een ‘lopend vuurtje is rondgegaan’. Neen, Boomers. Dat heet viraal.

Deze dame bokte even wat Boomers uit terwijl ze een stevig appeltje met ze aan het schillen was. 

Het woord van 2020

Oké, op de zaken vooruit lopen is niet altijd handig. Maar wat is er mis met een onschuldige suggestie? Mokkels.nl gaat Mannenzaken.nl worden en daarmee zou zomaar eens het woord ‘mokkel’ verleden tijd kunnen worden in deze politiek correcte tijd waar iedereen op eieren moet lopen om niet per ongeluk op de ziel van een ander te trappen. Daarom moet het woord ‘mokkelen’ worden genomineerd als woord van 2020.

De definitie van ‘mokkelen’: het stiekem bekijken van mooie vrouwen, synoniem(en) gluren, spienzen, nekverekker.

Laatste nieuws

Foto: Marco Borsato probeerde deze knappe dame te chanteren bij The Voice

Marco Borsato is net vrijgesproken van een aangifte tegen hem voor zijn gedrag bij The Voice. Lang kan hij echter niet van zijn rust genieten, want de volgende dame die hij op smerige wijze zou hebben misleid heeft zich gemeld..

Marijn Kuipers geeft geeft uitleg bij rood achterwerk met heerlijke video

De prachtige Marijn Kuipers heeft een nieuwe video online gezet waar haar volgers natuurlijk enorm van smullen. 

Video: Hélène Hendriks laat intiem lichaamsdeel aan Merel Ek zien

Tijdens de HLF8 uitzending haalt Hélène Hendriks uit het niets een intiem lichaamsdeel te voorschijn en vraagt ze aan Merel EK om er even nauwkeurig naar te kijken!