Chateau Meiland komt tot een climax

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Martien trekt een charmant gezicht

Chateau Meiland was gisteren alweer toe aan de laatste aflevering van dit seizoen! Ruim 1.4 miljoen Nederlanders schakelden in om te zien hoe bont onze hysterische kasteelheer het in deze finale kon maken. En ze werden beloond! De laatste aflevering stond namelijk bol van de spannende momentjes en dubbelzinnige opmerkingen. Sommige hoofdpersonen genoten dan ook hun persoonlijke hoogtepuntje.

Oma komt naar het chateau

Laten we beginnen met de dame des huizes: Erica. Haar absolute hoogtepunt van deze seizoen was dat haar moeder dan toch ein-de-lijk de lange reis naar Frankrijk af wist te leggen. Erica kon d’r geluk niet op, en wist niet hoe snel ze een rolstoel moest fixen, zodat oma Meiland door het hele chateau en omgeving rond gesleurd kon worden. Alleen dat oude vrouwtje twee trappen opslepen naar haar slaapkamer was al een hels karwei! Om het af te toppen werd oma door Martien nog een nieuwe coupe blond haar aangemeten. Erica kon haar geluk niet op! En dan zeggen ze dat vrouwen soms moeilijk aan hun trekken komen…

“Waarom word je altijd gepest in het leven?”

De opgebouwde spanningen van de afgelopen maanden hebben bij over-the-top Martien ook zijn sporen achtergelaten. Hij werd in Nederland zelfs vergeleken met een cocktailprikker! Gelukkig kon hij die kopzorgen uiteindelijk op de weegschaal van zich afschudden. De flamboyante kasteeleigenaar raakte vervolgens spontaan oververhit toen een makelaar de waarde van zijn optrekje kwam bepalen. Martien zou Martien niet zijn als hij niet meteen zijn charmes in de strijd zou gooien. Hij laat de makelaar alle hoeken van het kasteel zien – nu nog op de onschuldige manier – en probeert hem vervolgens met een wijntje in de mood te krijgen. We leren ook meteen dat Martien een dure smaak heeft; als de makelaar na de uitgebreide Tour de Martien geen miljoen overheeft voor het chateau? Thank you, next.

Hoeveel ballen passen er in een doos?

Omdat Chateau Meiland niet hetzelfde is zonder drama, wordt er nog even vakkundig een knuppel in het hoenderhok gemonteerd: het bod van de familie op een ander chateau wordt afgewezen. Wat vreselijk. Lang lijken de Meilandjes er niet mee te kunnen zitten. Het leven op een kasteel staat immers nooit stil. Voor we het weten wordt er driftig met een meetlint door het kasteel gerend. Het is niet Martien die nog wat meer zekerheid wil hebben over zijn lichaamsmaten. Nee, de Kerst komt eraan. En Martien is helemaal in zijn nopjes: hij mag weer met ballen aan de slag. En als ‘ie dan eindelijk toekomst aan de Kerstboom, heeft Twitter alvast een deco-idee voor de kasteelheer.

Een witte Kerst

De laatste aflevering van het tweede seizoen eindigde op een herkenbare manier voor veel kijkers: gezellig in de woonkamer met een bordspelletje, voor een lekker knus haardvuur. De Meilandjes lijken helemaal opgebrand na een vol hoogseizoen zwoegen. Maxime weet de kijker te vertellen dat ze lekker op de bank gaat liggen en series gaat kijken. Klinkt dus niet alsof ze haar zoektocht naar zaad voort gaat zetten. Wij verwachten dus geen bijzondere nieuwtjes tijdens de Kerst-special. Maar stiekem blijf je toch altijd hopen op een witte Kerst, niet waar?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Lenige Marijn Kuipers laat fans dromen over haar bedprestaties

Marijn Kuipers slaat weer toe: met dit zéér suggestieve filmpje heeft ze al haar volgers aan het watertanden. 

Zangeres S10 showt haar lijf op zeldzaam pikante foto in zwemtopje

Zangeres S10 mag dan zeer openhartig zijn over haar gouden keeltje, haar spectaculaire figuur houdt ze vaak verborgen. Maar daar komt verandering in.

Deze blondine is eerste vrouw sinds 5 jaar in F1-auto: “Ze moet Lance Stroll vervangen”

De eerste vrouw sinds vijf jaar die plaats mocht nemen in een Formule 1-auto? Dat moet natuurlijk even uitgebreid gevierd worden.