Dubbelagent Stam stapt op: missie geslaagd

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Jaap Stam stapt op Feyenoord Ajax

Goed werk, kameraad! Geniet van je vrijheid!

Vlugge Japie infiltreert bij de vijand, schopt het tot opper-kameraad en helpt alles binnen 18 wedstrijden vakkundig om zeep. Het leest bijna als een Koude Oorlog-spionnenroman! Met Ajax in de rol van rijke grootmacht die de vijandelijke volksclub Feyenoord een nekschot probeert te geven. Dat hadden ze op eigen kracht waarschijnlijk ook wel gekund, maar dit ging zó makkelijk dat we beginnen te vermoeden dat Jaap al die tijd een Amsterdamse dubbelagent was…

Hand in hand, comrades!

Dat ze het allemaal geloofd hebben daar in Rotterdam. Jaap Stam, voormalig aanvoerder van de aartsrivaal, klopt aan de deur van de Kuip om hoofdtrainer te worden. Toen hij eenmaal op het pluche zat, kon zijn missie beginnen: hand in hand lopen, maar met Feyenoord aan de ene, en Ajax aan de andere!

Bewijsmateriaal te over

Eerst haalde hij Fer en Karsdorp terug, twee oudgedienden met overgewicht. Ook de ongemotiveerde Tapia mocht weer bij de selectie komen. Hier had het bestuur eigenlijk al nattigheid moeten voelen. Toch mocht Jaap door: hij trok op één van de laatste transferdagen de volledige clubkas leeg voor een onbekende Argentijn zonder talent. Alsof dat nog niet verdacht genoeg was, hanteerde hij ook nog eens structureel een wanhopig strijdplan. En dan duikt tijdens de wedstrijd ook nog eens onderstaand spandoek op in de ArenA. Duidelijker kan niet, toch?

Wie is de Mol?

Het snode plannetje kwam afgelopen zondag uit. Ajax kreeg volgens afspraak ruim baan van Jaap: 4-0. Na het debacle kon hij zelfs ‘veilig’ ontslag nemen en repatriëren. ‘Werken voor je geld’, riepen de schuimbekkende Feyenoord-fans. Wisten zij veel dat vlugge Japie een riante beloning staat te wachten thuis in Amsterdam. Misschien heeft Marc Netto wel een mooie bonus voor hem in petto. Dat hij zó snel alles van binnenuit wist te ontwrichten, daar kunnen de beste spionnen nog van leren. Hebben ze het deelnemersveld voor Wie Is De Mol? al rond? Jaap zou wat ons betreft de perfecte mol kunnen spelen!

Dirkie of Dickie?

Na deze kaalslag staat Feyenoord voor een lastige keuze. Als ze nog een keer iemand met ’n dubbele agenda aanstellen is de club nóg verder van huis! Je zou het niet verwachten, maar er staan al nieuwe gegadigden aan de poort van de Kuip. Dirk Kuyt vond het stiekem wel lekker dat Japie ’t niet zo goed deed: hij aast namelijk al sinds hij als speler gestopt is op het baantje van hoofdtrainer. Maar ook de inmiddels 72-jarige Dick Advocaat is bereid om voor de honderdste keer uit zijn pensioen te komen voor een rol als wonderdokter!

Laatste nieuws

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen. 

Deze nieuwe beelden van House of the Dragon seizoen 2 dwingen fans nú al tot een keuze

De nieuwe trailer van seizoen 2 van House of the Dragon staat online. De vraag die centraal staat: Aan wiens kant sta jij dit seizoen?