5 redenen waarom mannen honden leuker vinden dan katten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De eeuwenoude discussie: liever een hond of een kat. Want wat als je echt moet kiezen? Zo heeft iedereen zijn voorkeur. En als het erop aankomt dan is voor veel mannen een hond fijner, dan een kat. Maar waarom dan?

1. Katten boeit het vaak toch niet

Let’s face it. Katten doen waar katten zin in hebben. Uiteraard zijn meeste katten in voor
spelen, maar als jij aandacht nodig hebt, dan is het maar mazzel hebben dat jouw kat je daarbij gaat helpen.

2. Honden leven meer met mensen mee

Nee, honden zijn meegaand. Tot medeleven aan toe. Alsof ze opleven door anderen op te
vrolijken, zonder enige vorm van zelfzucht of ego. Honden zijn als clowns, misschien zelfs
voordat clowns een ding waren. Honden behoren namelijk decennialang tot entertainers. Ze zijn gevers.

3. De euforie van thuiskomen en het uitlaten

De explosie van vreugde die een euforische hond teweegbrengt, man man. Ongeremd.
Soms stuntelend en een beetje zelfbewust. Dolblij. En toch helemaal op in het nu. Ja, dat is
fijn thuiskomen zo. Het is ook fijn weggaan met de hond. Je kunt ze uitlaten en makkelijker ergens mee naartoe nemen. Als je van een actieve levensstijl houdt, dan is uitlaten voor beide partijen een grote deugd. Een hond houdt je daarmee in beweging en scherp.

4. Where’s the food?

Een kat, tenzij je close bent, kan het vaak weer weinig schelen. Ze zullen er niet van wakker liggen. Soms besta je amper namelijk. Je bent niet de almachtige uitvinder van eten die wonderen verricht en de regels verzint, maar de andere, irritante kat die toevallig
verantwoordelijk is voor kattenvoer kopen.

Daarentegen, als je een keer laat bent met online hondenbrokken bestellen, dan zal een hond minder snel zeuren als restant van voer iets ouder is. Ze zijn sneller tevreden en je wordt ook nog eens gewaardeerd!

5. Honden zijn team-players

Tot slot: Ze staan dan ook niet voor niets sinds heugenis bekend als de trouwe vrienden van de mens. Honden hebben bij mannen een streepje voor als team-players. En als je het goed doet, dan zorgen ze voor een veilig thuis of passen ze zelfs mee op je kids. De titel van trouwe viervoeter is ze dan ook op het lijf geschreven.

Er zijn meerdere kanten van het verhaal als het op honden of katten kiezen aankomt. En wij zijn er eerlijk gezegd nog niet uit. Het zit hoe dan ook in de aard van het beestje, bij een hond én een kat. Wat denk jij?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..

Foto: Amy Vol laat fans watertanden met spannend pakje

Amy Vol verrast haar hongerige volgers met een spannend kiekje. De zangeres trekt een gewaagde outfit aan, en toont deze trots in de spiegel...