Ronaldo is de Elon Musk van de aandelenmarkt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wat hebben Ronaldo en Elon Musk gemeen? Het zijn allebei succesvolle mannen die met een enkele actie de koers hebben doen inzakken.

Je hebt het waarschijnlijk wel voorbij zien komen deze week, Ronaldo die flesjes Coca-Cola van tafel verwijderd. Dat komt het bedrijf nu duur te staan. De beurswaarde van Coca-Cola daalt met miljarden tegelijk. Daarmee is Ronaldo de voetballende variant van Elon Musk geworden.

Lees ook: Koningin Maxima schaamt zich voor juichende Willem-Alexander tijdens EK

Ronaldo houdt niet van Coca-Cola

Het huidige EK blijft er een van spraakmakende gebeurtenissen. Eerder haalde de wedstrijd Finland-Denemarken al de internationale headlines met de hartstilstand van speler Christian Eriksen. En nu weet Cristiano Ronaldo tijdens een persconferentie de gehele beurswaarde van het bedrijf Coca-Cola in te laten storten. Wat is er nou helemaal gebeurd? Nou, tijdens een persconferentie schoof Ronaldo even twee flesjes Coca-Cola aan de kant en verving ze, op passief-agressieve wijze, met twee flesjes water. Daar was het bedrijf op zijn zachtst gezegd niet heel blij mee, want de actie heeft ervoor gezorgd dat de waarde van de frisdrankgigant met miljarden is gedaald.

 

De Elon Musk van de voetbalwereld

Met zijn stunt lijkt Ronaldo in de voetstappen te treden van Elon Musk. De tech-gigant heeft eigenhandig de bitcoinkoers in handen, bleek de afgelopen tijd. De bitcoinkoers beweegt namelijk bijna mee op het ritme van de tweets van Elon. Zodra hij iets positiefs zegt over de cryptomunt, stijgt de waarde en vice versa. Ronaldo lijkt nu hetzelfde effect te hebben op Coca-Cola. Een ding is duidelijk: Op het moment dat een invloedrijk persoon iets roept, dan reageert de markt daar vrijwel direct op.

Coca-Cola is niet blij

De frisdrankgigant is een van de belangrijkste sponsors van het Europees Kampioenschap en zal absoluut niet blij zijn met de stunt van de voetballer. Hoewel er nog geen officiele reactie is vanuit het bedrijf kan het niet zo zijn dat ze erg tevreden zijn met de miljarden die ze mislopen. De vraag is nu, wat wordt het volgende product dat Ronaldo van tafel gaat halen? Zijn de schalen M&M’s, de AA’tjes en de Energy drankjes wel veilig in het bijzijn van de voetballer? De UEFA twijfelt of ze voortaan dit soort producten op tafel moeten plaatsen bij Ronaldo. Het is ook al even bekend dat hij een groot aanhanger is van een gezonde levensstijl. Zo erg zelfs dat hij boos wordt op zijn zoontje als die een patatje eet. Wellicht niet de slimste zet om een flesje Coca-Cola voor zijn neus te plaatsen.

Pogba volgt trend Ronaldo

Met zij actie heeft Ronaldo een trend gezet onder voetballers. De Franse middenvelder Paul Pogba deed namelijk nog eventjes precies hetzelfde. Toen hij zijn verhaal deed na de 1-0 overwinning tegen Duitsland, haalde hij demonstratief een flesje Heineken van tafel. Hij had duidelijk weinig zin om tijdens zijn persmomentje tegen het biermerk aan te kijken.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...

Geluksvogel Rico Verhoeven pronkt met de heerlijke vormen van Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven is overduidelijk enorm trots op zijn knappe vriendin. Hij plaatst een prachtige vakantievideo waarin vooral de vormen van zijn vriendin de hoofdrol spelen!