Robotvingers veroveren de wereld

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Elke dag lijken we dichter in de buurt te komen van de futuristische wereld van Back to the Future. Maar in plaats van zelf strikkende schoenen en daadwerkelijke hoverboards moeten we het voorlopig doen met de Fingerbot, de ideale uitkomst voor mensen die te lui zijn om het licht uit te doen.

De Fingerbot bestormt vanaf 2020 alle huiskamers van de wereld. De bedenkers hadden een financieel einddoel van 18 duizend euro. Momenteel staat de teller op 30 duizend. Dat de Fingerbot er komt is dus zeker. En voor omgerekend drie tientjes kan jij dit wonderbaarlijke apparaatje binnenkort in huis halen. Benieuwd naar wat het allemaal kan? Check dan even de crowdfundvideo hieronder.

De Fingerbot is voornamelijk bedoeld om nooit meer op een knop te hoeven drukken in je leven. Voor mensen met een gigantische angst voor schakaars ofzo. Het komt er op neer dat het gewoon een grappig en cool stukje technologie is, leuk om over op te scheppen bij je vrienden. En op zich wel handig. Je kan nu binnen vijf seconden koffie zetten, de tv aan doen, je volume open gooien en het licht aandoen voor de prijs van een gemiddelde ‘smart’ lamp. Maar houden de mogelijkheden van de Fingerbot daarmee op?

De luiheid zelve

Waarom stoppen bij je tv en je koffiezetapparaat? De mogelijkheden zijn eindeloos. Op afstand doortrekken zodat je niet nog een keer boven je eigen vieze stank hoeft te hangen. Met een druk op de knop in je neus peuteren, zodat je handen schoon blijven. De portiek deur van je flat open doen zonder op te hoeven staan. We streven langzaam af op een wereld waarin we allemaal onze stoel niet meer uit hoeven. Een beetje als de mensen in Wall-E.

Doei klagende vriendin

Met Valentijnsdag slechts twee maanden van ons vandaan is het misschien sowieso handig de Fingerbot in huis te halen. Maar waarom dan? Nou het zit al een beetje in de naam natuurlijk. Stel, je bent moe, lange dag en net terug van werk. Je vriendin heeft echter alleen maar lopen wachten tot jij terug was zodat jullie eens goed alle hoekjes van het huis konden verkennen.

Met de Fingerbot kan jij gewoon slapen terwijl je vriendin zich met het kleine doosje vermaakt. Met de timer in de app, kan je nu met je vriendin gewoon inplannen onder het gamen, op werk of tijdens een diner met je moeder. De Fingerbot neemt je al het werk uit handen. En hij is goedkoper dan de gemiddelde sextoy.

De Fingerbot is trouwens niet de enige vinger-machine die helpt bij de liefde. Eerder was er al de Tinda Finger. Deze robot vinger plug je in je telefoon en hij swiped zonder zorgen alle vrouwen naar rechts.

Come with me if you want to live

De vinger technologie begint ook wel een beetje angstaanjagend te worden. Robotvingers schakelen al je apparaten straks in of uit, bepalen je liefdesleven en nemen langzaam over. Ze worden al getraind om apparaten naar ons toe te brengen. Voor je het weet worden ze geprogrammeerd tot kleine moordmachines.

Nog even en we leven in een kale futuristische wereld waarin vingers alle mensen hebben vermoord en de enige hoop voor de mens een tijd reizende robotvinger met Oostenrijks accent is. Misschien is het dan toch maar verstandig je verlies te nemen en die twee meter naar je lichtschakelaar gewoon te lopen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...