Een ‘kijkje’ in de mancave van Jan Smit

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jan Smit ging vorig jaar vijf weken naar Spanje geweest om even flink onder handen genomen te worden door een team Nederlandse psychologen. Eenmaal thuisgekomen, vond het hij allemaal een beetje te druk. Dus nam hij intrek in zijn mancave. Mannenzaken fantaseert er op los. Wat staat er dan allemaal?

Als je even de weg kwijt bent, dan is het belangrijk om te weten waar je vandaan komt, zodat je opnieuw je route kunt bepalen. Back naar je roots. Dat is voor Jan in zijn herstelfase natuurlijk ook belangrijk. Daarom zal zijn mancave naar alle waarschijnlijkheid gevuld zijn met allerlei herinneringen aan Volendam…

Paling, paling en nog eens paling

Een paling op sterk water bijvoorbeeld, op een enorme altaar, midden in de woonkamer, met zeker wel 8 lichtspots erop gericht. Zo zal Jan in alle hoogmoed nooit zal vergeten waar zijn geschiedenis ligt. Wat het kruis is voor de Christenen en Mekka voor de moslims,  is de paling voor de Volendammers.

Het is natuurlijk belangrijk dat er altijd een lekker visje in zicht is om je aan vast te houden in roerige tijden. Daarom staat er ook een kapel, geweid aan de heilige ontmaagde Yolanthe Cabau van Kasbergen, een van het lekkerste lekkerbekje waar Jan Smit ooit van heeft mogen smullen.

Op het toilet staat ook een bijzondere luchtverfrisser. Deze verneveld de hele dag door de unieke Volendamse vislucht. Dit doet Jan niet alleen denken aan zijn geliefde woonplek. Deze aroma’s herinneren hem vast ook aan verschillende ex-vriendinnen, zodat hij nog eens zijn liefdesleven kan overdenken.

Het liefst doet hij dat, terwijl hij onderuit zakt in zijn enorme bad. Nee, die is niet gevuld met heerlijk warm water en een beetje zeezout, maar met remoulade saus. Dit brengt Jan terug naar het moment waar hij voor het eerst van zijn moeder Gerda Smit een kibbelingetje kreeg. Die goede oude tijden. Zó zorgeloos.

Boom-boom bailando Room

In de boom-boom-bailando room is het nu rustig zonder enig vrouwelijk gezelschap, maar als de nacht verdwijnt en als de morgen is gekomen, dan kan Jantje naar zijn balkonnetje lopen met een uitzicht op de lokale viskraam.

Vervolgens kan hij een beetje water geven aan het tuintje in zijn hart door eens goed te kijken naar alle zelfportretten die aan de muur hangen. Om daarna met een flinke teug al zijn successen eens flink te inhaleren.

Vrienden voor het leven

Tot slot is een mancave niets voor niets een ‘man’ cave. Daar nodig je natuurlijk een paar maten uit, want Jan heeft vrienden voor het leven, gesteund door lief en leed, wat een vriend aan hem kan geven, is geld niet aan besteed. Samen met Kees Tol kan hij een potje darten, terwijl de gezichten van Nick & Simon dienen als hoogste scores.

In de speelkamer, die volhangt met alle gouden platen, staat ook een spelcomputer. Hier kan hij op een eenzame avond een FIFA-toernooitje organiseren samen met de spelers van FC-Volendam. En mochten ze daarvoor niet in de stemming zijn, dan kan hij altijd weer even de stilte op gaan zoeken bij het altaar van de heilige paling, of het kapelletje geweid aan zijn lekkerste stukje vis.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Razend knappe Pien Hersman deelt kusjes uit in slaapkamer (foto’s!)

Schaatsster Pien Hersman heeft zichzelf van meerdere kanten laten zien in de slaapkamer, iedereen smelt van de prachtige beelden!

Wielrenster Puck Moonen lift haar dekentje omhoog en onthult bedpartner (Foto!)

Puck Moonen deelt een opmerkelijke video op haar Instagrampagina. Ze doet haar deken omhoog en laat haar onderkant helemaal zien. Ook haar bedpartner komt hierbij goed in beeld!

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!