Rafael van der Vaart

Sportman Rafael van der Vaart

Rafael Ferdinand van der Vaart, geboren op 11 februari 1983, is een voormalig Nederlands voetballer en momenteel actief als voetbaltrainer. Hij startte zijn loopbaan bij Ajax en speelde daar 157 wedstrijden, won twee landstitels en ontving onderscheidingen als Golden Boy en Nederlands Talent van het Jaar in 2003. In het buitenland speelde hij onder andere voor Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Real Betis. Hij debuteerde in 2001 voor het Nederlands elftal en nam deel aan verschillende Europese en wereldkampioenschappen. Blessures beïnvloedden zijn carrière en in 2018 beëindigde hij deze. Vervolgens werd Rafael van der Vaart tv-voetbalanalist, onder andere voor de NOS.

Rafael van der Vaart relatie, vrouw en kinderen

Rafael van der Vaart heeft verschillende relaties gehad. Tussen 2005 en 2013 was hij getrouwd met Sylvie Meis, met wie hij zoon Damián kreeg. Na een heftige ruzie op oudjaarsnacht in 2012 gingen ze uit elkaar. Momenteel is Rafael van der Vaart gelukkig met Estavana Polman, met wie hij dochter Jesslynn kreeg.

Rafael van der Vaart vermogen

Gedurende zijn opmerkelijke voetballoopbaan heeft Rafael van der Vaart een aanzienlijk vermogen vergaard. Direct na zijn carrière werd zijn vermogen geschat op zo'n 18 miljoen euro. Het lijkt erop dat zijn vermogen nog steeds groeit, mede dankzij zijn rol als analist op televisie, waarmee hij aanzienlijke inkomsten genereert.

Nieuws

Rafael van der Vaart verdient goed bij NOS: koopt ex-voetballer gloednieuwe auto van onze belastingcenten?

Rafael van der Vaart is al even gestopt met voetbal maar heeft het zeker niet slecht. Met het salaris van de NOS verdient hij genoeg om een gloednieuwe auto te kunnen kopen. 

Video: Rafael van der Vaart faalt keihard voor ijsbad-challenge

Voor het programma Alles of Niets ondergaat Rafael van der Vaart een ijsbadavontuur, en het verloopt niet helemaal zoals gepland.

Dit vind Nederland van nieuwe opzet Studio Voetbal met publiek: ‘Slechte imitatie’

Studio Voetbal heeft de opzet van het programma verandert, vanaf heden zal er namelijk publiek aanwezig zijn in de uitzending. De tafelgasten zijn enthousiast, maar de kijkcijfers en reacties zijn niet bepaald rooskleurig..
Rafael van der Vaart bio

Profiel

Geboortedatum: 11 februari 1983
Lengte: 1,76 m
Sterrenbeeld: waterman
Afkomst: Heemskerk, Nederland
Familie: (vader) Ramon van der Vaart, (moeder) van der Vaart, (broer) Fernando van
der Vaart
Relatie: Ja, met Estevana Polman
Kinderen: Damián Rafael van der Vaart, Jesslynn van der Vaart
Beroep: Voormalig professioneel voetballer, Analist
Instagram: De Instagram van Rafael is @rafaelvdvaart

Foto's

Rafael van der Vaart familie
Rafael van der Vaart dochter