Alberto Stegemans nepbom: 3 passende taakstraffen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Alberto’s strafbare feit (nepbom plaatsen) is er natuurlijk niet een uit duizenden. Daarvoor denkt Mannenzaken dat zijn taakstraf ook best een uniek tintje mag hebben. Alberto heeft tenslotte genoeg misdaadbestrijdende kwaliteiten. Maar welke straf zou de presentator moeten krijgen, indien hij schuldig bevonden wordt?

Bassie, Adriaan en de ‘Albertobom’

De kans dat je het al voorbij hebt zien of horen komen is groot: Alberto Stegemans ‘nepbom’. Of zoals de presentator het knutselwerkje zelf liever noemt: een Bassie & Adriaan bom. De presentator plaatste het geval op een (blijkbaar niet zo) ondoordringbare locatie van Defensie.

En ja, de ellende die deze stunt veroorzaakte viel het Openbaar Ministerie niet zo lekker. Zij eisen daarom een taakstraf tegen Alberto. Eentje van 120 uur om precies te zijn. Maar nu de grote vraag: welke taakstraf zou Alberto dan moeten gaan uitvoeren? Voor 120 uur schoffelen heeft deze presentator simpelweg te veel misdaadbestrijdende kwaliteiten.

Onherkenbaar door het leven dankzij Alberto

We beginnen bij conceptuele taakstraf nummer één. En ja, dit is er eentje die de presentator op het lijf geschreven staat: vermommen. Wellicht kan Alberto kroongetuigen helpen met het realiseren van een nieuwe ‘look’.

Het Openbaar Ministerie blijft tenslotte per ongeluk foto’s van ze verspreiden, dus zo overbodig klinkt deze oplossing nog niet. Bovendien kan deze straf ook nog lekkere referenties opleveren voor een eventuele carrière in de carnavalskledij.

Ze moeten allemaal weg(misbruikers)

Mogelijke taakstraf nummer twee betreft het échte werk: boeven vangen. Met boeven bedoelen we dan de groep ‘iets te opgefokte bestuurders’. Je bent er vast ooit wel eens een tegengekomen. Je weet wel. Zo iemand die met zijn voorbumper nog nét niet jouw achterbumper kust. Of sterker nog: misschien ben jij die ‘gevende’ partij wel.

In dat geval kan je voortaan wellicht beter goed uitkijken. Het schoonvegen van de Nederlandse snelwegen is namelijk perfect weggelegd voor Alberto Stegeman. De beste man heeft de acties van deze ‘wegmisbruikers’ tenslotte jarenlang gepresenteerd.

De decriminalisering van Marktplaats.nl

Tot slot is daar nog optie nummer drie: de decriminalisering van Marktplaats. Ja, het is een hele mond vol, máár het ‘criminelen’-bestand van Marktplaats zit nog voller. Dat Alberto goed is in het aanpakken van deze digitale oplichters, weten we. Hoe toepasselijk zou het dan zijn als Alberto effe wat extra tijd zou kunnen steken in het aanpakken van dit geboefte? Scheelt mening Nederlander wel een hoop gezeik.

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.