Sven Kramer

Sportman Sven Kramer

Sven Kramer, geboren op 23 april 1986 in Heerenveen, is een voormalig Nederlandse langebaanschaatser die een ongeëvenaarde erfenis in de schaatssport heeft achtergelaten. Zijn erelijst is indrukwekkend, met drie olympische gouden medailles op de 5000 meter, evenals een olympische titel in de ploegenachtervolging. Hij domineerde de schaatsscène met negen wereldtitels allround en tien Europese titels allround. Bovendien veroverde hij acht keer de wereldtitel op de 5000 meter, vijf keer op de 10.000 meter en acht keer in de ploegenachtervolging. Zijn ongekende prestaties op verschillende afstanden en disciplines in het langebaanschaatsen hebben hem tot een legende in de schaatssport gemaakt.

Sven Kramer relatie, vriendin, kinderen

Sinds 2007 vormt Sven Kramer een relatie met Naomi van As. Naomi van As is wellicht bekend van haar indrukwekkende prestaties in het vrouwenhockey. Het koppel is inmiddels getrouwd en samen hebben ze een dochter genaamd Kae Robin en een zoon genaamd Dexx Bynt.

Sven Kramer verkeerde baan

Tijdens de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver werd Sven Kramer gediskwalificeerd tijdens zijn race op de tien kilometer. Hij was goed op weg om de tijd van Lee te verbeteren, maar ontving tijdens de rit verkeerde instructies. Zijn coach, Gerard Kemkers, gaf hem aan om in de binnenbaan te rijden, wat helaas niet de juiste baan was. Dit resulteerde in zijn uitsluiting uit de race. Sven Kramer was zeer gefrustreerd over dit voorval en uitte na de race zijn frustratie richting zijn coach.

Sven Kramer vermogen

Dankzij zijn buitengewone prestaties in de schaatssport heeft Sven Kramer talrijke prijzen en aanzienlijk prijzengeld verdiend. Naast zijn sportieve triomfen genereert de Nederlander inkomsten uit diverse sponsordeals en zijn eigen bedrijf, genaamd SK Branding B.V. Al met al wordt geschat dat de topsporter naar verluidt een vermogen van 5,2 miljoen euro in bezit heeft

Nieuws

De knappe zus van Sven Kramer heeft een opvallende functie bij het Nederlands Elftal

Bij de familie Kramer draait alles om sport. Ook de jongere zus van Sven Kramer heeft haar plek gevonden bij een topteam. Brecht Kramer vervult blijkbaar een opvallende maar zéér belangrijke rol bij het Nederlands elftal!
Sven Kramer

Profiel

Geboortedatum: 23 april 1986
Sterrenbeeld: Stier
Lengte: 1,87 meter
Geboorteplaats: Heerenveen
Familie: (vader) Yep Kramer, (moeder) Elli Kramer, (zus) Brecht Kramer
Relatie: Ja, met Naomi van As
Beroep: Langebaanschaatser, wielrenner
Instagram: De Instagram van Sven is @svenkramer

Foto's

Sven Kramer
Sven Kramer