Home Nieuws Tina Nijkamp smeekt Hélène Hendriks na enorme uitglijer met Oranjezondag: ‘Please, terug...

Tina Nijkamp smeekt Hélène Hendriks na enorme uitglijer met Oranjezondag: ‘Please, terug naar toen’

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp heeft slecht nieuws voor Hélène Hendriks: het gaat helemaal de verkeerde kant op met De Oranjezondag!

Slecht nieuws voor Hélène Hendriks. Haar nieuwe talkshow De Oranjezomer daalt snel qua kijkcijfers. De blondine en haar team hebben afgelopen zondag een laagterecord qua kijkcijfers ‘behaald’. Daarom vraagt kijkcijferexpert Tina Nijkamp zich af waarom ze het programma niet precies maken als De Oranjezomer, waarmee Hélène wél constant scoorde.

Hélène Hendriks en De Oranjezondag werden nog nooit zó weinig bekeken

Het lijkt erop dat De Oranjezondag niet echt aanslaat bij de kijkers. Bekende kijkcijferexpert Tina Nijkamp heeft laten weten dat De Oranjezondag het laagste aantal kijkers ooit heeft behaald. Dit is een laag punt voor het programma! Opvallend genoeg presteert Ruben Nicolai met het nieuwe seizoen van Beste Kijkers zelfs beter dan De Oranjezondag. Dit is verrassend, omdat ‘Beste Kijkers’ normaal gesproken minder goed scoort dan De Oranjewinter en Oranjezomer. Maar met De Oranjezondag blijkt dit dus niet het geval te zijn.

Tina Nijkamp smeekt Hélène Hendriks 'Please, terug naar toen'

Zelfs zonder concurrenten weet De Oranjezondag niet goed te scoren

Tina meldt ook dat een andere talkshow, ‘Renze op Zondag’, zelfs is verplaatst naar een ander tijdstip vanwege lage kijkcijfers. Ondanks deze verandering profiteert Hélène Hendriks hier niet van en blijft ze onder het miljoen kijkers hangen, met 928.000 kijkers en een aandeel van 16,1% in de leeftijdsgroep van 25 tot 54 jaar. Dit zijn geen goede cijfers. Volgens Tina was dit echter niet geheel onverwacht.

De aanwezigheid van gasten aan tafel heeft het programma ook niet naar een hoger niveau getild. In de recente aflevering kreeg Prem veel spreektijd, wat Tina als zonde beschouwt, omdat Hélène nog niet dezelfde vibe weet te creëren zoals bij De Oranjezomer en Oranjewinter. Ook benadrukt ze dat het decor en de vreemde opstelling van de tafel echt niet helpen!

Hélène Hendriks moet van Tina Nijkamp terug naar toen

Tina Nijkamp gelooft dat het mogelijk is om het programma van Hélène Hendriks omhoog te krijgen in kijkcijfers, maar dan zal er echt veel moeten veranderen. Tina vertelt dat De Oranjewinter en De Oranjezomer zo moeiteloos verliepen en dat alles vanzelf leek te gaan. Maar bij De Oranjezondag gaat alles moeizaam. Daarom somt Tina op wat er allemaal misgaat: Hélène Hendriks die zichzelf opeens excuseert, een geschrokken Rutger in vergelijking met vorige week, een betweterige Prem die voortdurend aan het woord is, en een moeizame Ben. Volgens Tina zijn er veel dingen fout gegaan op verschillende manieren.

Verder benadrukt de kijkcijferexpert dat de tafelvorm vreemd is en dat het plantachtige decor totaal niet past bij de talkshow. Tina hoopt dat Hélène Hendriks het programma volledig omgooit en denkt dat alleen dan de talkshow nog gered kan worden.

Mobiele versie afsluiten