Home Nieuws Video: Boer Harm is een TikTok-sensatie, maar ziet er enger uit dan...

Video: Boer Harm is een TikTok-sensatie, maar ziet er enger uit dan Huggy Wuggy

Boer Harm zijn video’s gaan als een raket. De rappende en dansende boer, verschuilt zijn identiteit echter achter een angstaanjagend masker… 

TikTok is hét platform voor het viraal laten gaan van je video’s. Dat merkte ook Boer Harm. Begin januari verscheen zijn eerste video op TikTok. Hierin dronk hij een fles Grolsch terwijl hij een eng masker droeg. Deze eerst video kreeg al meer dan 200.000 weergaven. Vervolgens bleef ‘de Boerenrapper’ wekelijks meerdere video’s plaatsen. Daarnaast heeft hij ook maar liefst 3 nummers uitgebracht, waarvan er één enorm viraal ging.

Video: Boer Harm is een TikTok-sensatie, maar ziet er enger uit dan Huggy Wuggy

Boer Harm ofwel de Boerenrapper heb je vast voorbij zien komen op TikTok of Instagram. De boer die graag rapt over ‘brommers kieken’. Letterlijk al zijn video’s op TikTok hebben tonnen aan weergaven. Harm brengt twee werelden samen, die normaalgesproken niet erg dicht bij elkaar liggen: rap en het platteland. Zijn teksten zijn vooral humoristisch. Deze gaan vooral over ‘het wilde leven’ van de boer. Zo lijkt de boer niet vies van een beetje rollenbollen met het vrouwelijke geslacht. Maar toch zijn het niet per se zijn nummers die zo de aandacht trekken. Dat doet namelijk ook zijn masker. Boer Harm draagt een enorm eng masker. Als je Huggy Wuggy van het horrorspel Poppy Playtime al eng vond, dan ben je nog niet klaar voor Boer Harm.

Wie zit er achter het masker van Boer Harm?

Dat Boer Harm een typetje is, is vrij duidelijk. Het masker verklaart alleen al een hoop. Nu circuleert er op het internet dan ook de vraag: Wie zit er achter het masker? Meerdere namen passeren de revue. Veel mensen denken dat het de man is van Gladjakkers, een ander YouTube kanaal. Al ligt dit niet erg voor de hand, omdat Boer Harm niet bepaald een Twents accent heeft. Een naam die logischer klinkt: David Alfred Bouman. Deze man werkt al in de muziekwereld en lijkt daarnaast ook nog eens een opvallende tattoo te hebben. Dezelfde tattoo kwam voorbij in een video van de boerenrapper. Het vunzige nummer ‘Brommers Kieken’ staat momenteel in de top40 in Nederland. Op de site staat er bij componisten: David Bouman. Lijkt Boer Harm hiermee zijn identiteit weg te geven?

Kritiek op het accent van ‘boerenrapper’ Harm

Dat de boerenrapper zich wilt profileren als een echte boer van het platteland, lijken een aantal mensen niet van onder de indruk. Met name de mensen die daadwerkelijk van het platteland komen, denk aan mensen uit de Achterhoek, Twente en Drenthe, herkennen het accent niet. Boer Harm drinkt uit een flesje Grolsch in zijn video’s en verwijst naar ‘het oosten’. In de comments twisten een heleboel mensen over het accent van Harm en leveren hier en daar kritiek. Bepaalde mensen spreken zelfs van ‘een schande’. Ze vinden dit absoluut geen ‘plat’ en voelen zich in de maling genomen. Zelf wilt hij dit in ieder geval niet prijsgeven. Hoewel Boer Harm misschien niet enorm geloofwaardig is met zijn accent, lukt het hem behoorlijk goed om mensen te entertainen.

Mobiele versie afsluiten