Xander van der Wulp

Xander van der Wulp

Profiel

Geboortedatum: 11 oktober 1974
Geboorteplaats: Delft
Woonplaats: Utrecht
Sterrenbeeld: Weegschaal
Relatie: Ja met Relinde Vos
Kinderen: (dochters) Sienna, Ava en Bella
Beroep: Journalist
Opleiding: Communicatie aan Universiteit van Utrecht
Instagram: De Instagram van Xander is @xandervdwulpnos

Foto's

Xander van der Wulp
Xander van der Wulp

Journalist Xander van der Wulp

Alexander Sebastiaan (Xander) van der Wulp, geboren op 11 oktober 1974 in Delft, is een prominente Nederlandse politiek verslaggever en duider, werkzaam bij de NOS. Met een eerste betrokkenheid bij de omroep op zestienjarige leeftijd, als zoon van voormalig NOS Journaal hoofdredacteur Gerard van der Wulp, ontwikkelde hij een passie voor journalistiek. Na zijn studie Communicatie aan de Universiteit Utrecht trad hij in dienst bij de NOS, waar hij verschillende functies bekleedde voordat hij in 2008 politiek verslaggever werd in Den Haag. Sinds 2014 is hij de politiek duider voor de ochtend- en middagjournaals, en vanaf 2022 vervult hij deze rol voor het avondjournaal. Naast zijn televisiewerk co-host hij de podcast "De Stemming van Vullings en Van der Wulp" en maakt hij het videoverslag "Rondje Binnenhof".

Xander van der Wulp relatie, getrouwd en kinderen

Xander van der Wulp heeft momenteel een relatie met Relinde Vos, een juriste en vertaler uit Nijmegen. Ze onderhouden een latrelatie, waarbij Xander in Utrecht woont en Relinde in Leeuwarden. Voor zijn relatie met Relinde was Xander getrouwd met Stacy, met wie hij drie dochters heeft: Sienna, Ava en Bella. In die tijd, toen zijn dochters nog jong waren, zag Xander hen 's avonds niet veel vanwege zijn werkverplichtingen, maar hij bracht hen wel elke ochtend naar school.

Xander van der Wulp in Rondje Binnenhof

Tijdens verkiezingsperiodes werd regelmatig een videoverslag gemaakt van "Rondje Binnenhof", waarbij Xander van der Wulp samen met Marleen de Rooy en Herman van der Zandt een wandeling maakte door het Binnenhof, het historische complex in het hart van Den Haag dat al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek vormt. Tijdens deze opnames bespreken de journalisten de huidige stand van zaken binnen de politiek en voeren ze gesprekken met verschillende politici. De serie is te vinden op YouTube.

Nieuws

Actrice Bertrie Wierenga duwt haar eigen klaprozen flink tegen elkaar aan in zomers jurkje

Bertrie Wierenga weet haar grote troeven helemaal tegen elkaar aan te persen terwijl ze omringd is door bloemen en een zomers jurkje draagt!

Emma Heesters drukt in auto op knopje en krijgt hem zo omhoog (video!)

Emma Heesters drukt op haar knopje in de auto en zorgt hiermee voor flink wat beweging. Ze schrikt er zelfs een beetje van. 

EK Voetbal: Matthijs de Ligt hoopt dat hij na wedstrijden even langs mag wippen bij vrouw Annekee

Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn pas net getrouwd. Nu moet Matthijs meteen naar Duitsland voor het EK, maar hij hoopt wel even langs te mogen wippen bij zijn vrouw.

Pien Hersman probeert nieuw standje uit met handen op de rug (foto!)

Pien Hersman wilt een keer wat anders proberen. Dus traint ze een nieuw standje met haar handen vast op haar rug.

Jutta Leerdam belandt in bed met Jake Paul en harige vriend (foto’s!)

Jutta Leerdam duikt in bed samen met haar vriend Jake Paul en een harige vriend mag erbij liggen!

Marijn Kuipers pakt flinke stang met twee handen vast midden in de gym (video!)

Marijn Kuipers gaat diep door haar knieen, terwijl ze een flinke stang beet pakt. Ze gaat helemaal los in de sportschool!

Gwen van Poorten wordt kletsnat op bizar festival in Thailand (video!)

Gwen van Poorten wordt helemaal ondergespoten door een enorm kanon. Ze laat aan haar volgers weten dat ze dit eigenlijk wel lekker vindt. 

Maan de Steenwinkel onthult waarom ze deze zomer afwezig is en de reden is afschrikwekkend (video)

Maan de Steenwinkel zal deze zomer niet thuis zijn. Ze verklapt aan iedereen waarom dat zo is, en de reden zorgt voor een grote schok!