Wie Is De Mol

Wie Is De Mol

Profiel

Eerste uitzending: 1999 
Presentator: Rik van de Westelaken 
Zender: NPO 1 

Foto's

Wie Is De Mol
Wie is de Mol
Wie is de Mol 2020

TV-programma Wie Is De Mol

Wie Is De Mol? Is een tv-programma waarin een groep kandidaten opdrachten en uitdagingen moeten voltooien om geld te verdienen voor de pot. Eén van de kandidaten wordt aan het begin van het seizoen in het geheim aangewezen als De Mol. De kijker weet niet wie De Mol is, en de kandidaten ook niet. Het doel van De Mol is om de opdrachten en uitdagingen te saboteren. Aan het einde van elke aflevering moeten de kandidaten een ‘test’ maken waarin ze vragen krijgen over de identiteit van De Mol. De kandidaat die de meeste fouten maakt, en dus het minst goed in de gaten heeft wie De Mol is, moet vertrekken. De Mol zelf doet voor de vorm ook een test, maar wordt uiteraard nooit voortijdig uit het spel gehaald. De uiteindelijk winnaar van Wie Is De Mol? is de kandidaat die het langst in het spel weet te blijven. Deze kandidaat wint de totale inhoud van de pot. 

Locatie Wie Is De Mol? 

Elk seizoen van Wie Is De Mol? speelt zich af in het buitenland. De Nederlandse versie van het tv-programma heeft inmiddels talloze landen in bijna alle continenten gehad. De locaties worden altijd mooi in beeld gebracht, en in de opdrachten en spellen komen altijd veel culturele elementen uit dat land voorbij. Dit spoort de kijker vaak aan om na het zien van Wie Is De Mol? een vakantie te boeken in dat land. Het seizoen van WIDM 2022 speelt zich af in Albanië. 

Deelnemers Wie Is De Mol? 

Wie Is De Mol? is al vanaf 1999 op de Nederlandse tv te zien. Eerst werd het programma uitgezonden door AVRO, dat later AVROTROS werd. Tot 2005 bestond de groep kandidaten nog uit onbekende Nederlanders. Daarna werden er uitsluitend bekende Nederlanders uitgenodigd om mee te doen met de spelshow. Door de jaren heen zijn er ook veel verschillende presentatoren de revue gepasseerd. Tussen 1999-2005 stond Angela Groothuizen aan het roer. Zij werd opgevolgd door Karel van de Graaf (2006-2007), Pieter Jan Hagens (2008-2011) en Art Rooijakkers (2012-2018). Tegenwoordig wordt Wie Is De Mol? gepresenteerd door Rik van de Westelaken. 

Bij het selecteren van kandidaten wordt er over het algemeen niet gekozen voor enorm beroemde bekende Nederlanders. Het komt dan ook vaak voor dat deelnemers Wie Is De Mol? kunnen gebruiken om hun carrière een mooie boost te geven. 

Wie Is De Mol 2022 

Seizoen 22 van Wie Is De Mol begon op 1 januari 2022. De uitzendingen zijn elke zaterdag te zien op NPO1, en beginnen om 20.30. De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Latitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma. 

Nieuws

Foto: Davina Michelle enige hoogtepunt bij bruiloft NikkieTutorials

Davina Michelle mocht optreden bij de bruiloft van NikkieTutorials. Niet Nikkie, maar Davina stal absoluut de show!

7 opvallende weetjes over Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is één van de multitalenten die Nederland rijk is. Deze prachtige vrouw is actrice, zangeres en presentatrice. Tijd om wat meer te weten te komen over Marlijn, heeft de de blondine bijvoorbeeld al een relatie?

Topfitte Fresia Cousiño Arias knuffelt grote zak in extreme video

Fresia Cousiño Arias doet niet alleen verslag van topsport, maar kan er zelf ook wat van! Je zou bijna bang worden van haar bloedfanatieke sessies in de sportschool...

Video: Miljuschka Witzenhausen laat iedereen kokhalzen met vreemd soort melk

Miljuschka Witzenhausen is normaal niet vies van interessante gebieden op het gebied van eten en drinken. Het drinken van dit soort natuurlijke melk gaat echter een tikkeltje te ver...

FOTO: Kim-Lian speelt met slijm in bevlekt pak

We hebben Kim-Lian van der Meij de afgelopen tijd vaker in spannende spellen voorbij zien komen. Vandaag gooide Kim-Lian daar weer een schepje boven op en speelde ze met slijm terwijl ze een bevlekt pak droeg.

Vivienne van den Assem deelt bizarre foto uit privé collectie

Vivienne van den Assem is in een nostalgische bui, dus plaatste ze een foto van zichzelf op jonge leeftijd. Wat ze precies aan het doen is op het kiekje mag je raden...

Video: Winnares Fresia fronst haar wenkbrauwen op onmogelijke manieren tijdens WIDM-finale

Fresia Cousiño Arias stal niet alleen met haar prestaties de show tijdens de finale van Wie Is De Mol. De verslaggeefster toonde namelijk ook een héél knap ander kunstje!

Foto: Oud-deelneemster Tina de Bruin ergert zich kapot aan Everon tijdens WIDM-finale

Het hoge woord is eruit: Everon Jackson Hooi is de Mol. En oud-deelneemster Tina de Bruin ergert zich kapot aan hem.