Tess Wester

Sportvrouw Tess Wester

De kat van Heerhugowaard, zo noemen ze Tess Wester ook wel. Als zij in het doel staat, moet je van goede huize komen om er een bal langs te krijgen. De blondine heeft een geweldige carrière is het handbal achter haar naam staan. Tess Wester werd geboren op 19 mei 1993 in Heerhugowaard. Als vijfjarig meisje verhuisde ze met haar ouders naar een klein dorpje. Hier waren voor meiden weinig sporten om te beoefenen, dus moest Tess kiezen uit tennis en handbal. Ze had nog nooit een handbal gezien, maar toen ze voor het eerst op het veld stond, was ze meteen verkocht. Hoewel ze als keepster niet vaak meer in de buurt van het doel van de tegenpartij komt, was scoren vroeger wat de blondine het leukst vond aan de sport. Pas toen ze 12 was, werd Tess op doel gezet. Eigenlijk omdat ze als speelster te goed was, en de anderen er dan geen plezier uithaalden. Het keepen beviel haar en toen ze 15 was, besloot Tess Wester dat ze een carrière in handbal achterna wilde jagen.

Tess Wester Oranje en stoppen met handbal

Omdat het handbal in Nederland niet zo’n grote sport is, ging Tess Wester al op jonge leeftijd naar Duitsland. Hier speelde ze zich in de kijker van de Nederlandse bondscoach, waarna ze al snel opgeroepen werd voor het Nederlandse handbalteam. Het duurde even voor de keepster haar plekje daadwerkelijk veroverd had, maar inmiddels is ze al jaren de onbetwiste nummer één van Oranje geweest. Ook toen het Nederlandse team in 2019 wereldkampioen wist te worden, hadden ze dat voor een groot deel te danken aan Tess Wester. Het EK 2022 was het eerste grote toernooi dat ze in lange tijd aan zich voorbij zag gaan. De reden hiervoor was dat Tess Wester tijdelijk stopte bij Oranje, vanwege haar zwangerschap. Ook op clubniveau heeft ze hierom een tijd geen werkgever gehad.

Tess Wester vriend en kinderen

Zelfs menig man die nooit een potje handbal kijkt, heeft gehoord van de naam Tess Wester. De blondine is een populariteitskanon voor de sport. Dat zorgt er ook voor dat Tess meer dan genoeg aandacht krijgt van het andere geslacht. Die aandacht is echter eigenlijk altijd overbodig geweest. Al sinds 2009, nog voordat ze echt bekend werd, had ze een relatie met Bobby Schagen. Hij is ook professioneel handballer. Toch bleek één man voor elkaar te krijgen wat geen ander lukte en Tess van Bobby af te pakken. In 2017 werd namelijk bekend dat Tess Wester een relatie had met Mart Lieder. Twee jaar later raakte ze verloofd met de voetballer. Halverwege 2022 maakte een zwangere Tess Wester bekend dat het stel getrouwd was. Eind 2022 bekroonden ze dat met hun eerste kind: Dochter Flo.

Tess Wester Instagram

We hoeven aan Tess Wester niet het belang van Instagram uit te leggen. Met ruim boven de 1000 geplaatste berichten doet de handbalster er alles aan om ook op het platform een grote naam te worden. Haar 160.000 volgers zijn er natuurlijk ontzettend blij mee, die plaatjes van hun favoriete dame elke keer. Tess deelt allerlei plaatjes. Avonturen op quads, geweldige foto’s tijdens het zwemmen, of een selfie met haar vriend. Het is precies wat haar fans graag zien. Tess Wester is te volgen op Instagram via @tessiewester.

Nieuws

Foto: Tess Wester doet viespeuken op Instagram een plezier

Tess Wester plaatst een foto van zichzelf op Instagram en doet daarmee een zeer specifiek deel van haar volgers een groot plezier...

Foto: Tess Wester laat al haar vormen zien in superstrak jurkje

De ontzettend knappe Tess Wester heeft al haar vormen laten zien in een nieuw jurkje dat haar natuurlijk ontzettend goed staat. 

Foto: Tess Wester verliefd op haar eigen enorme rondingen

De Nederlandse handbalkeepster Tess Wester deelt een plaatje met haar volgers waarop ze zich uitspreekt over de grote liefde voor haar flinke bolling.

Code Rood? Deze dames hebben sneeuwpret

Het sneeuwt! Heel Nederland is veranderd in een winter wonderland. De volgende dames hebben flink wat pret in de sneeuw.

Tess Wester strooit met digitale kusjes

Tess Wester heeft in 2020 bijna niemand kunnen zoenen, dus heeft ze al haar digitale kusjes opgespaard. Die krijg je nu allemaal in één keer voor je kiezen!

Rondje Forum 30-6: foto’s van OG3NE, Miljuscha Witzenhausen en meer

Vandaag in Rondje Forum: Lisa van OG3NE deelt een zwembadkiekje, Robin Martens trekt iets leuks aan tijdens het picknicken, Miljuschka deelt een badpakselfie en Tess Wester laat zien dat ze in topvorm is.

Sociale Schoonheden met o.a. Tess Wester en Romee Strijd

Tess Wester begint haar balgevoel langzaam kwijt te raken, Gwen van Poorten heeft voor de verandering een broek aan, en Romee Strijd is té mooi...

Tess Wester, Puck Moonen & meer sportieve Hot Topics

Hoe 'dealt' Jutta met quarantaine? Een stuk beter dan Puck Moonen en Tess Wester!
Tess Wester

Profiel

Geboortedatum: 19 mei 1993
Sterrenbeeld: Stier
Geboorteplaats: Heerhugowaard, Nederland
Relatie: Ja
Partner: Mart Lieder
Kinderen: Dochter Flo
Ouders: Ed Wester en José Staathof
Beroep: Handbalster
Opleiding: HandbalAcademie in Papendal
Instagram: Tess zit op Instagram onder de naam @tessiewester

Foto's

Tess Wester
Tess Wester
Tess Wester