Ranomi Kromowidjojo

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Ranomi Kromowidjojo

Sportvrouw Ranomi Kromowidjojo

Met maar liefst drie gouden olympische medailles en meerdere successen op WK’s en EK’s is Ranomi Kromowidjojo één van de meest sucessvolle zwemsters van Nederland. Ranomi werd geboren op 20 augustus 1990 is Sauwerd, een klein plaatsje boven Groningen. Ze is de dochter van een Surinaams-Javaanse vader en een Nederlandse moeder. Op haar vierde ging ze al bij de zwemvereniging. Het was al snel duidelijk dat Ranomi Kromowidjojo ontzettend getalenteerd was. Toen ze tien jaar oud was zwom ze al een nationaal record en op haar vijftiende zwom ze al mee in de Europese kampioenschappen voor volwassenen. Toen ze net 18 was won ze haar eerste gouden medaille op de olympische spelen, in Bejing. Vier jaar later in Londen wist ze hier nog twee gouden plakken en een zilveren aan toe te voegen. In 2022 besloot ze na een carrière van bijna 17 jaar haar zwemkleding definitief op te bergen. Inmiddels geniet ze al een tijdje van de extra vrije tijd en rust die dat haar geeft.

Ranomi Kromowidjojo partner, trouwen en kind

Een sportieve, amitieuze en natuurlijk ontzettend mooie vrouw. Dat omschrijft Ranomi Kromowidjojo. Voor een vrouw als Ranomi staan de mannen natuurlijk in de rij. Maar als je zelf zo sportief bent, zoek je natuurlijk iemand met wie je samen al je energie eruit kan laten. Dat verklaart dat Ranomi haar oog liet vallen op haar collega; zwemmer Ferry Weertman. Op Instagram heet hij veryferryfast, wat ongetwijfeld gaat over zijn zwemprestaties. De twee zullen enorm aan elkaar gewaagd zijn in het zwembad, en passen ook perfect bij elkaar daarbuiten. In september 2022 trouwden de twee tortelduifjes. Ze hebben nog geen kinderen samen.

Ranomi Kromowidjojo deelname Wie is de Mol?

Het is de droom van vele bekende Nederlanders, uitgenodigd worden voor Wie is de Mol. Voor Ranomi is dit niet langer een droom, want het is werkelijkheid geworden. Eind 2022 werd bekend dat Ranomi Kromowidjojo één van de deelnemers van seizoen 23 is. De ongekend populaire show, waarin een Mol de deelnemers bij alle activiteiten tegen probeert te werken, is iets wat Ranomi ontzettend ligt. Ze zou graag de Mol willen zijn, aangezien ze enorm van spelletjes houdt. Als topsporter weet ze daarnaast ook hoe ze met de enorme druk om moet gaan die erbij komt kijken. Ook als kandidaat zou haar winnaarsmentaliteit haar goed kunnen helpen. Hoe dan ook is Ranomi iemand om voor op te passen tijdens het 23e seizoen van Wie is de Mol.

Ranomi Kromowidjojo Instagram

Nu Ranomi gestopt is met professioneel zwemmen, is ze minder vaak te zien op televisie. Voor haar fans is dit een enorm gemis. Maar gelukkig heeft Ranomi hier een uitkomst voor. Ze is namelijk ontzettend actief op Instagram. Meer dan 80.000 volgers houden al haar berichten in de gaten. Op haar profiel vind je foto’s van reizen, maar ook heerlijke selfies en foto’s vanuit het zwembad. Voor haar fans is het genieten. Je kunt Ranomi volgen op Instagram via @ranomikromo.

Nieuws

Video: Verraadt Ranomi Kromowidjojo zich in deze niet-uitgezonden beelden als de Mol?

Er zijn exclusieve beelden onthuld van Wie is de Mol? en daarin geeft Ranomi Kromowidjojo misschien net iets te veel weg. 

Foto: Hiermee maakt Ranomi Kromowidjojo zich in één klap hoofdverdachte in Wie Is De Mol

In Wie Is De Mol? wordt zwemster Ranomi Kromowidjojo is door bijna niemand verdacht. Maar of dat na deze foto nog steeds het geval is...

Ranomi Kromowidjojo ergert zich kapot in weggeknipt WIDM-fragment

Een zeer opvallend weggeknipt momentje uit Wie Is De Mol? duikt op! Deelneemster Ranomi Kromowidjojo lijkt zich kapot te ergeren. De sfeer in de groep lijkt niet prettig dit jaar...
ranomi kromowidjojo

Profiel

Geboortedatum: 20 augustus 1990
Sterrenbeeld: Leeuw
Afkomst: Ranomi Kromowidjojo heeft een Surinaams-Javaanse vader
Lengte: 1,78 meter
Gewicht: 67kg
Relatie: Ja, getrouwd
Partner: Ferry Weertman
Kinderen: Nee
Familie: (vader) Rudi Kromowidjojo, (moeder) Netty Deemter, (broer) Chjanoy Kromowidjojo
Geboorteplaats: Sauwerd, Nederland
Beroep: Zwemster
Instagram: Ranomi zit op Instagram onder de naam @ranomikromo

Foto's

ranomi kromowidjojo
ranomi kromowidjojo
ranomi kromowidjojo