Femke Bol

Sportvrouw Femke Bol

Het ene na het andere record verpulvert ze. Femke Bol is een naam waar je tegenwoordig echt rekening mee moet houden als het om grote atletiekwedstrijden gaat. Meerdere gouden plakken laten zien dat de atlete over genoeg talent en ambitie beschikt. Femke Bol werd geboren op 23 februari 2000 in Amersfoort. Als 7-jarig meisje sloot ze zich samen met haar beste vriendin aan bij de plaatselijke atletiekvereniging. Hoewel het talent van Femke altijd al zichtbaar was, was haar vriendin Fleur jarenlang de snellere van de twee. Toen Femke in de puberteit begon te groeien, werd ze sneller en sneller en leek er geen rem meer op te zitten. Inmiddels is Fleur student sociologie in Utrecht, terwijl Femke de wereld overgaat naar de grootste toernooien.

Femke Bol 400 meter en Team Oranje

Allerlei jeugdtitels behaalde ze, door elke keer de snelste van haar leeftijdscategorie te zijn. In totaal won Femke Bol negen nationale jeugdtitels, waarna ze doorging naar de senioren. In 2019 verraste ze iedereen door zich te plaatsen voor de wereldkampioenschappen atletiek. Hier wist Femke de halve finale te behalen op de 400 meter horden en daarmee een plek op de Olympische Spelen van Tokio te veroveren. De 400 meter horden bleek haar specialiteit. Op de Olympische Spelen wist ze de atlete bronzen medaille binnen te slepen op dit onderdeel. Hierna reeg ze de overwinningen aan elkaar en zette ze het ene na het andere record. Ze werd bestempeld als Europees talent van het jaar door de atletiekfederatie. Ook voor Team Oranje loopt Femke Bol regelmatig wedstrijden. Meestal gaat het dan om 400 meter estafettelopen.

Femke Bol hoge stem en doof

Na haar overwinningen verschijnt Femke Bol natuurlijk vaak voor de camera. Vaak gaat dit gepaard met een hoop verbazing bij de kijkers. Femke heeft namelijk een bijzonder hoge stem. De atlete praat vrij hees. Soms denken kijkers dat Femke misschien doof is, maar dit is niet waar. Het is enkel haar stem.

Femke Bol vriend en relatie

Voor een beeldschoon talent als Femke Bol staan de mannen natuurlijk in de rij. En als de atlete dat vervelend vindt, kan ze het gelukkig altijd op een rennen zetten. De kans dat de mannen haar bijhouden, is niet groot. Toch is het één man wel gelukt om Femke voor zich te strikken. De gelukkige is Ben Broeders, de Belgisch kampioen polsstokhoogspringer. Tijdens een atletiekwedstrijd raakten de twee aan de praat en dat is daarna nooit meer gestopt. Sinds 2020 hebben Femke Bol en Ben Broeders een relatie.

Femke Bol Instagram

Als atleet ben je tegenwoordig niet alleen meer interessant tijdens de wedstrijden. Je bent een bekend persoon en je fans willen altijd op de hoogte blijven van wat je doet. Femke Bol heeft dit begrepen en maakt daarom volop gebruik van sociale media. Haar Instagram heeft inmiddels al meer dan 200.000 volgers. Trainingen en wedstrijden komen veelvuldig terug op haar pagina, maar er is ook ruimte voor een lekkere vakantie af en toe. Je kunt Femke Bol volgen op Instagram via @femke_bol.

Nieuws

Topfitte atlete Fleur Jong deelt innige foto met Femke Bol

Atlete Fleur Jong gaat maakt enorme kans op een gouden plak in Parijs dit jaar. Waarom kennen we haar dan nog niet? Met deze foto bewijst ze dat je haar in één adem met Femke Bol mag noemen!

Foto: Atlete Femke Bol deelt grootste hoogtepunten in strak sportpakje

Sprintsensatie Femke Bol doet kijkers wel vaker versteld staan. Toch weet ze zichzelf met deze spectaculaire kiekjes te overtreffen! 

Atlete Femke Bol roept vragen op met strak galajurkje: ‘Prachtig lijf, toch een buikje?’

Atlete Femke Bol schittert op het podium van het Gouden Televizier-Ring Gala om de belangrijkste prijs uit te reiken. Toch klopt er iets niet, ziet ook de kijker...

Dit zijn de lekkerste foto’s van WK-atlete Femke Bol

De knappe atlete Femke Bol is enorm goed bezig op het WK. Maar waar ze ook goed bezig is, dat is natuurlijk haar Instagram pagina!

Foto: Atleten Femke Bol en Lieke Klaver drukken hun lijf dicht tegen elkaar aan

Het WK Atletiek is weer begonnen en de Nederlandse dames beginnen wel heel innig aan de wedstrijden. Dat moet je zien!

Foto: Atleet Femke Bol deelt heerlijk kiekje van haar glimmende troeven

De sportprestaties van Femke Bol zijn niet te missen! De bloedhete blondine verbreekt record na record en doet dat in wel heel pikante pakjes. 

Foto: Dit is waarom de vriend van atlete Femke Bol een enorme geluksvogel is

Femke Bol zet een wereldprestatie neer op 400 meter indoor horden! De man die deze knappe atlete aan de haak wist te slaan is écht een mazzelaar!

Foto: Deze topfitte Nederlandse vrouwen zijn actief op het WK Atletiek

Het WK Atletiek is weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor een hele rij aan knappe atleten. Deze topfitte vrouwen zijn actief op het WK Atletiek. 
Femke Bol

Profiel

Geboortedatum: 23 februari 2000
Sterrenbeeld: Vissen
Lengte: 1,84 meter
Kinderen: Nee
Relatie: Ja
Vriend: Ben Broeders
Broer: Jeroen Bol
Geboorteplaats: Amersfoort, Nederland
Woonplaats: Arnhem
Beroep: Atleet
Opleiding: Gezondheid en maatschappij aan de Universiteit van Wageningen
Instagram: Femke zit op Instagram onder de naam @femke_bol

Foto's

Femke Bol
Femke Bol
Femke Bol