Dafne Schippers

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Dafne Schippers

Sportvrouw Dafne Schippers

Ze is één van de bekendste atletes van ons land. Dafne Schippers is sinds jaar en dag de trots van ons land als het om sprintwedstrijden gaat. Meerdere gouden plakken behaalde ze op wereldkampioenschappen, en ook op de Olympische Spelen liet ze zichzelf zien. Dafne Schippers werd geboren op 15 juni 1992 in Utrecht. Als klein meisje sloot ze zich aan bij een tennisvereniging. Dit bleek niet haar ding, maar Dafne kwam er wel achter dat rennen dat wel was. Na een sponsorloop besloot de blondine op atletiek te gaan. Ze was toen 9 jaar oud. Het fanatisme van Dafne zorgde ervoor dat ze meteen boven de rest uitstak. Waar de anderen graag met elkaar speelden tijdens trainingen, ging Dafne puur voor de resultaten. Die gedrevenheid heeft de atlete uiteindelijk gebracht waar ze nu is.

Dafne Schippers stopt met atletiek

Tegen de tijd dat Dafne Schippers de juniorenklasses verliet, was duidelijk dat de blondine het ver ging schoppen. Op 18-jarige leeftijd behaalde ze al een wereldkampioenschap op de meerkamp. Door een sterk WK in 2011 wist Dafne zich voor de Olympische Spelen van 2012 te plaatsen. Hoewel ze door blessureleed geen prijzen wist te pakken, wilde Dafne na dit voorproefje alleen maar meer. Toen in 2016 de Olympische Spelen van Rio begonnen, was ze vastberaden dit keer wel een prijs te pakken. Dat lukte, Dafne nam een zilveren plak mee naar huis voor de 200 meter sprint. Intussen was ze op deze afstand ook al Europees en Wereldkampioene. Jarenlang bleef Dafne Schippers één van de meest gevreesde namen in de atletiekwereld. De laatste tijd kampt ze echter veel met blessures. Haar rug zit haar vaak in de weg. Het is zelfs zo erg geweest dat Dafne Schippers regelmatig stopte met trainen. Stoppen met atletiek is er echter nog niet bij, ze doet er altijd alles aan om sterker terug te komen.

Dafne Schippers relatie, vriend en kinderen

Een topfitte blondine die ook nog eens barst van de ambitie en passie. Elke man zou zich rijk rekenen met Dafne Schippers aan zijn zij. Maar door het drukke schema van Dafne als atlete zal je er ook een hoop voor moeten opgeven. Dat heeft er in het verleden al eens voor gezorgd dat een relatie van Dafne Schippers op de klippen liep. Ze was namelijk een jaar lang samen met DJ Nicky Romero. Deze relatie hield helaas geen stand omdat de drukke schema’s van beide ervoor zorgden dat de twee niet samen konden zijn zoals ze wilden. Sinds 2017 is Dafne Schippers weer vrijgezel.

Dafne Schippers Instagram

Voor de echte fans van Dafne Schippers is het natuurlijk niet genoeg om de blondine enkel te zien wanneer ze een wedstrijd rent. Dafne heeft ontzettend veel trouwe volgers die graag op de hoogte blijven van alles wat zich in haar leven afspeelt. Daar is de atlete zich al te bewust van, dus is ze ontzettend actief op sociale media. Op Instagram heeft ze zo’n 400.000 volgers. Regelmatig komen haar trainingen voorbij, in de sportschool of in de natuur. Ook houdt ze fans op de hoogte van haar blessureherstel. Gelukkig heeft ze ook genoeg tijd voor vakanties, want daarvan staan ook genoeg plaatjes online. Je kunt Dafne Schippers volgen op Instagram via @dafne_schippers.

Nieuws

Dafne Schippers keihard afgemaakt vanuit onverwachte hoek: “Onsympathiek”

De prachtige atlete Dafne Schippers wordt nu opeens kei, maar dan ook keihard afgemaakt door Maxim Hartman. Dat moet je zien!

Nadine Visser zonder wedstrijden is fitgirl met talent

Een professionele atlete zonder wedstrijden en eremetaal is eigenlijk 'maar' een fitgirl. Toch scheidt één ding Nadine Visser van andere doorsnee Insta-meisjes met fitnessbroek: tastbaar talent.

Deze sportvrouwen mogen weer aan de slag

Nadine Visser, Dafne Schippers en Lieke Martens kunnen eindelijk hun sport-ei weer kwijt!

Foto’s van Leonie ter Braak, Geraldine Kemper & meer Hot Topics

Meer dan 1,5 meter afstand bij Ladies Night, en een wel héél vroege pre-corona Throwbackfoto in deze Hot Topics!

Een 7-kamp aan redenen om het WK atletiek te kijken

Geen kip op de tribune daar in Qatar. Deze atletische dames maken zo'n WK toch zéér aantrekkelijk!

Puck Moonen ‘gestalkt’ door ex Dafne Schippers

Nicky Romero heeft duidelijk een 'ding' voor sportieve vrouwen. Hij pakt het bij de beeldschone wielrenster wel iets té fanatiek aan...
dafne schippers

Profiel

Geboortedatum: 15 juni 1992 Sterrenbeeld: Tweelingen
Geboorteplaats
: Utrecht
Woonplaats: Oosterbeek
Lengte: 1,79 meter
Gewicht: 68 kg
Beroep: Athleet
Opleiding: Topsport Talentschool in Utrecht 
Relatie: Vrijgezel
familie: Ernst Schippers (vader) Karin Schippers (moeder) Sanne Schippers (zus) Derek Schippers (broer)
Instagram: Dafne gebruikt Instagram onder de naam @dafne_schippers

Foto's

dafne schippers
Dafne Schippers wasbordje