Mona Keijzer

Politica Mona Keijzer

Mona Keijzer Jeugd en Opleiding

Maria Cornelia Gezina Keijzer, ofwel Mona Keijzer, werd geboren op 9 okotber 1968 in Edam. Keijzer groeide op in Volendam in een rooms-katholiek gezin. Ze doorliep van 1981 tot 1987 het vwo aan het St Werenfridus in Hoorn. Daarna studeerde ze juridische bestuurskunde (1987-1992) en Nederlands recht (1992-1997) aan de Universiteit van Amsterdam. Haar carrière begon in januari 1991 als juridisch beleidsmedewerker bij de gemeente Waterland. Tussen 1993 en 1994 was Keijzer managementtrainee bij de Rijksuniversiteit Leiden. Vervolgens had ze juridische functies bij de Inspectie Milieuhygiëne Gelderland en de gemeente Almere. In 2006 voltooide ze opleidingen tot advocaat en mediator, waarna ze als gecertificeerd mediator en advocaat in Purmerend aan de slag ging.

Mona Keijzer Tweede Kamer en Staatssecretaris

In mei 2012 stelde Keijzer zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen in september 2012. Haar kandidatuur werd gesteund door onder andere Aart Jan de Geus, Jeroen van Velzen en Yvonne van Gennip. Keijzer verloor echter van Sybrand Buma, die meer dan 50% van de stemmen kreeg. Vervolgens werd Keijzer tweede op de kandidatenlijst van het CDA en ontving 127.446 voorkeurstemmen. Ze was woordvoerder voor verpleeg- en thuiszorg en cultuur. In de verkiezingen van 2017 stond Keijzer opnieuw op de tweede plaats en kreeg 165.384 voorkeurstemmen. Ze bleef Kamerlid tot 26 oktober 2017 toen ze staatssecretaris werd. In de verkiezingen van 2021 stond ze vierde op de CDA-lijst en ontving 18.031 voorkeurstemmen. Ze bleef zowel staatssecretaris als Kamerlid. In het kabinet-Rutte III was Keijzer staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Ze was verantwoordelijk voor onder andere ondernemerschap, innovatie en digitale economie. In 2020 stelde ze zich opnieuw kandidaat voor het lijsttrekkerschap, maar verloor van Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt.

Mona Keijzer partner en kinderen

Mona Keijzer is getrouwd met Ton Roeleveld, een arts. Samen heeft het stel 5 kinderen. Over Mona's man en kinderen is echter weinig bekend. Het lijkt erop dat ze hun graag op de achtergrond houdt. Het is in ieder geval erg knap dat Keijzer haar drukke baan altijd heeft weten te combineren met het gezinsleven.

Mona Keijzer uitspraak moslims

In mei 2024 dienden tien juristen en een historicus een klacht in tegen Keijzer vanwege opmerkingen die ze had gemaakt in het televisieprogramma Sophie & Jeroen. Ze beschuldigden haar ervan moslims als groep te hebben beledigd. In het programma zou ze antimoslimsentimenten hebben aangewakkerd door te suggereren dat veel moslims antisemitisch zijn en hen ten onrechte in verband te brengen met terreur.

Nieuws

Mona Keijzer wijst Wilfred Genee af met appje vanuit bed over keiharde bal (video!)

Wilfred Genee blijkt appcontact met BBB-politicus Mona Keijzer te hebben! Ze appt hem zelfs wanneer ze naar bed gaat...

Mona Keijzer torpedeert eigen campagne om Premier te worden met deze uitspraak (video!)

Mona Keijzer, een van de premierskandidaten, sneuvelt nadat ze deze opmerkingen maakt. Het is zelfs zo erg dat er aangifte wordt gedaan!
Mona Keijzer 1

Profiel

Geboortedatum: 9 oktober 1968
Sterrenbeeld: weegschaal
Geboorteplaats: Edam
Woonplaats: Edam
Partner: Ton Roeleveld
Kinderen: 5 kinderen
Opleiding: juridische bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam
Instagram: @monakeijzer

Foto's

Mona Keijzer 2
Mona Keijzer 3