Lilian Marijnissen

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Politici > Lilian Marijnissen

Politica Lilian Marijnissen

Ze is één van de bekendste politici in de Tweede Kamer, Lilian Marijnissen. Politiek is Lilian dan ook met de paplepel ingegoten. Haar vader, Jan Marijnissen, was jarenlang een politicus voor de SP. Lilian werd geboren op 11 juli 1985 in Oss. Al toen Lilian vier jaar oud was, was ze te zien in een promotiecampagne van de partij van haar vader. De manier waarop Lilian opgevoed is, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan haar kijk op de wereld en haar passie voor de politiek. Ze studeerde aan de Radboud Universiteit om vervolgens een master in politiek te doen aan de Universiteit van Amsterdam.

Lilian Marijnissen carrière SP

Het was dus al vroeg bekend dat Lilian Marijnissen op een dag in de politiek zou eindigen. De enige vraag die nog gesteld moest worden was: wanneer? Het antwoord kwam al op 16 jarige leeftijd, toen Lilian zich verkiesbaar stelde voor de SP in Oss bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wellicht dat haar naam eraan bijdroeg, maar Lilian kreeg meteen een zetel dankzij voorkeursstemmen. Toch had ze daar niks aan, want ze had de minimumleeftijd om in de gemeenteraad gekozen te worden, 18 jaar, nog niet bereikt. Ondanks dat was dit het begin van een succesvolle politieke carrière. Zodra ze 18 wordt, krijgt ze alsnog haar zetel in de raad. Dit was een succes, want twee jaar later werd ze herkozen. Tot 2016 bleef ze actief in de gemeenteraad. Hierna verplaatste ze naar de Tweede Kamer. Inmiddels is ze hier niet meer weg te denken en is ze zelfs de politiek leider van de SP.

Lilian Marijnissen relatie en vriend

Over een mogelijke relatie van Lilian Marijnissen zijn verschillende media het oneens. In 2018 kreeg Lilian een relatie met presentator en sportverslaggever Bart Nolles. Na een relatie van vijf jaar met haar ex Gerwin leek Lilian eindelijk weer het geluk gevonden te hebben. Toch ging het in de media rond dat de relatie tussen Lilian Marijnissen en haar partner Bart Nolles alweer voorbij zou zijn. Wij denken echter dat dit niet het geval is. De twee hebben namelijk nog altijd foto’s samen online staan, voorzien van hartjes en liefdesspreuken. Het zit dus waarschijnlijk wel goed tussen Lilian en Bart. Lilian Marijnissen Instagram Lilian Marijnissen heeft over de jaren enorm veel fans gekregen. Ook op Instagram is dit te zien. Met zo’n 40.000 volgers is Lilian enorm populair. Ze plaatst berichten over de media, haar politieke standpunten, maar ook over haar club Feyenoord en haar familie. Als je niks wil missen van deze mooie vrouw, moet je Lilian absoluut volgen op Instagram. Dit kan via @marijnissenlilian.

Nieuws

UITSLAG: Lilian Marijnissen is mooiste lijsttrekker

Zit je te wachten op de verkiezingsuitslagen? Wij hebben alvast de uitslag van de belangrijkste peiling voor je klaarstaan!

Johan Derksen heeft enorme hekel aan Jesse Klaver: ‘Doodziek van dat gemekker’

Wie wordt de grootste deze verkiezingen? Dat was ook bij Veronica Inside de grote vraag. Johan Derksen liet duidelijk weten dat Jesse Klaver voor hem afvalt...

KIES: Wie is de leukste lijsttrekker van Nederland?

Zet je politieke voorkeur opzij! We willen niet weten wie de beste, maar wie de leukste lijsttrekker van Nederland is!

Lilian Marijnissen in de race voor premier

17 Maart dan mag Nederland weer stemmen voor de tweede-Kamerverkiezingen. Dat betekent dat er rond April zomaar een einde kan zijn gekomen aan het leiderschap van Mark Rutte. Een mogelijk opvolger is misschien Lilian Marijnissen.

Instagram Girls: Lilian Marijnissen, Anouk Maas en Mikky Kiemeney

Vandaag zien we Instagram Girls Sylvie Meis, Mikky Kiemeney, Lilian Marijnissen en Anouk Maas.

Lilian Marijnissen is mooiste politica van Nederland

Ja ja, het is weer zover: tijd voor de uitslag van onze 'Wie is de mooiste Politica van Nederland'-battle!

Wie is… de mooiste politica?

We mogen pas in 2021 weer naar de stembussen, maar op Mannenzaken mag je nú al je stemplicht vervullen! Je politieke voorkeur mag het raam uit, daar geven we bij deze verkiezing niet om. Waar we wél op letten? Wie nou eigenlijk de leukste politica is!

Wat Lilian Marijnissen (SP) zo bijzonder maakt

Wat maakt Lilian Marijnissen zo'n succesvolle politicus? Wij hebben wel een vermoeden!
lilian marijnissen

Profiel

Geboortedatum: 11 juli 1985 Sterrenbeeld: Kreeft
Afkomst: Oss, Brabant
Woonplaats: Den Haag
Familie: Jan Marijnissen (Vader)
Relatie: Ja, met Bart Nolles
Kinderen: Nee
Beroep: Tweede Kamerlid
Politieke partij: SP
Instagram:
De Instagram van Lilian is @marijnissenlilian

Foto's

Lilian Marijnissen is mooiste politica van nederland
Lilian Marijnissen mooiste lijsttrekker verkiezingen
Lilian Marijnissen SP