Vrouwen Nederlandse Vrouwen Mokkel Maandag: Lieke Martens

Mokkel Maandag: Lieke Martens

-

Mokkel Maandag: Lieke Martens

Datum: 

Leestijd: 2 minuten

Categorie:

Op Mokkel Maandag zetten we een vrouw van Nederlandse bodem even in het zonnetje. Soms verdienen ze het, soms kunnen ze het wel gebruiken. Vandaag is het de beurt aan FC Barcelona-speelster Lieke Martens.

Instagram / Lieke Martens
Instagram / Lieke Martens

Het Nederlandse vrouwenvoetbal heeft zich de afgelopen jaren veel kunnen ontwikkelen. De vrouweneredivisie is daar een voorbeeld van, maar ook het aanzien van de Oranje Leeuwinnen is de laatste tijd flink gestegen. Eén van de pijlers van dat succes is Lieke Martens, vleugelaanvalster van de FC Barcelona-dames, die door een 10-1 overwinning op de vrouwen van Real Sociedad de landelijke beker de lucht in mocht steken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Dat is dus wel een Mokkel Maandag-uitverkiezing waard. Martens en haar teamgenoten hadden weinig moeite met hun tegenstanders dit weekend, maar dat is voor de Nederlandse vleugelflitser wel eens anders geweest.

Lees ook: Trio Oranje Leeuwinnnen voor Ballon d’Or

Toeval of niet: ‘het teentje’ heeft ons voetballand vorig decennium in meerdere takken van de voetbalsport geraakt. Niet alleen zorgde het teentje van de Spaanse keeper Iker Casillias ervoor dat het Nederlands Elftal in 2010 de wereldtitel misliep. Een vervelende teenblessure zorgde er bijna voor dat Lieke Martens het WK Vrouwenvoetbal in 2019 misliep.

Ronaldinho

De wereldtitel winnen met Nederland is dus nog een droom die Lieke werkelijkheid kan laten worden. Voordat ze begon aan het door Nederland gewonnen Europees Kampioenschap (2017), maakte ze de overstap naar de club waar ze als kind al een groot fan van was: FC Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad trad Martens in de voetsporen van haar grote idool: Ronaldinho.

Ronaldinho kende de beste tijd uit zijn loopbaan in het shirt van Barcelona. De Braziliaanse baltovenaar wist de wereld te verblijden met fenomenale acties en de brede glimlach waar hij altijd mee op het veld stond. Martens was als kind al gek van hem. “Hij had lang haar, kon prachtig dribbelen en hij maakte veel doelpunten”, vertelde ze ooit in een interview aan de Engelse pers.

Prijzenpakker

Nu is Martens dus zelf het voorbeeld dat Ronaldinho ooit voor haar was. De Nederlandse speelster is inmiddels een vaste waarde in het team van FC Barcelona, vist de ballen van keeper Benjamin van Leer uit het spreekwoordelijke net, wint net als Ronaldinho genoeg prijzen met Barcelona én is dus nog lang niet uitgespeeld als het aan haar ligt.

Martens werd al één keer verkozen tot beste speelster van de wereld (2017), maar kon die naam dankzij het welbekende teensyndroom lange tijd niet waarmaken. Sinds november van vorig jaar traint ze weer volledig mee met de groep bij Barcelona, maar nu de eerste prijs óók in haar bezit is, lijkt deze chick zich weer helemaal te kunnen richten op haar sportieve prestaties. Voor Lieke geen nachtmerries over pijnlijke tenen net als Arjen Robben, maar spelvreugd, dribbelgenot en een brede glimlach. Net als Ronaldinho.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy New Year ✨

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Wat vond je van dit artikel?

Dubbelglas
Dubbelglas
Zo eerlijk als een zwangerschapstest, ADHD’er zonder certificaat, grondlegger van de utopische stilzithouding en verkiest op de bank e-sporten nog altijd boven bankdrukken.

Artikel delen:

Net binnen

Jacky Duchenne op Mannenzakenmarkt

Ex van Rico Verhoeven is zelf ook professioneel vechtjas met killer body...

Bridget Maasland nu zelf De Zwakste Schakel

Bridget is het lijdend onderwerp van haar 'eigen' show.

Mokkel Maandag: Chantal Janzen

Op Maandag zetten we graag een Nederlandse vrouw in het zonnetje. Deze keer is het dubbel feest, want Chantal Janzen was ook nog eens jarig!