Vrouwen Nederlandse Vrouwen Mokkel Maandag: Lieke Martens

Mokkel Maandag: Lieke Martens

-

Mokkel Maandag: Lieke Martens

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Op Mokkel Maandag zetten we een vrouw van Nederlandse bodem even in het zonnetje. Soms verdienen ze het, soms kunnen ze het wel gebruiken. Vandaag is het de beurt aan FC Barcelona-speelster Lieke Martens.

Instagram / Lieke Martens
Instagram / Lieke Martens

Het Nederlandse vrouwenvoetbal heeft zich de afgelopen jaren veel kunnen ontwikkelen. De vrouweneredivisie is daar een voorbeeld van, maar ook het aanzien van de Oranje Leeuwinnen is de laatste tijd flink gestegen. Eén van de pijlers van dat succes is Lieke Martens, vleugelaanvalster van de FC Barcelona-dames, die door een 10-1 overwinning op de vrouwen van Real Sociedad de landelijke beker de lucht in mocht steken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Dat is dus wel een Mokkel Maandag-uitverkiezing waard. Martens en haar teamgenoten hadden weinig moeite met hun tegenstanders dit weekend, maar dat is voor de Nederlandse vleugelflitser wel eens anders geweest.

Lees ook: Trio Oranje Leeuwinnnen voor Ballon d’Or

Toeval of niet: ‘het teentje’ heeft ons voetballand vorig decennium in meerdere takken van de voetbalsport geraakt. Niet alleen zorgde het teentje van de Spaanse keeper Iker Casillias ervoor dat het Nederlands Elftal in 2010 de wereldtitel misliep. Een vervelende teenblessure zorgde er bijna voor dat Lieke Martens het WK Vrouwenvoetbal in 2019 misliep.

Ronaldinho

De wereldtitel winnen met Nederland is dus nog een droom die Lieke werkelijkheid kan laten worden. Voordat ze begon aan het door Nederland gewonnen Europees Kampioenschap (2017), maakte ze de overstap naar de club waar ze als kind al een groot fan van was: FC Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad trad Martens in de voetsporen van haar grote idool: Ronaldinho.

Ronaldinho kende de beste tijd uit zijn loopbaan in het shirt van Barcelona. De Braziliaanse baltovenaar wist de wereld te verblijden met fenomenale acties en de brede glimlach waar hij altijd mee op het veld stond. Martens was als kind al gek van hem. “Hij had lang haar, kon prachtig dribbelen en hij maakte veel doelpunten”, vertelde ze ooit in een interview aan de Engelse pers.

Prijzenpakker

Nu is Martens dus zelf het voorbeeld dat Ronaldinho ooit voor haar was. De Nederlandse speelster is inmiddels een vaste waarde in het team van FC Barcelona, vist de ballen van keeper Benjamin van Leer uit het spreekwoordelijke net, wint net als Ronaldinho genoeg prijzen met Barcelona én is dus nog lang niet uitgespeeld als het aan haar ligt.

Martens werd al één keer verkozen tot beste speelster van de wereld (2017), maar kon die naam dankzij het welbekende teensyndroom lange tijd niet waarmaken. Sinds november van vorig jaar traint ze weer volledig mee met de groep bij Barcelona, maar nu de eerste prijs óók in haar bezit is, lijkt deze chick zich weer helemaal te kunnen richten op haar sportieve prestaties. Voor Lieke geen nachtmerries over pijnlijke tenen net als Arjen Robben, maar spelvreugd, dribbelgenot en een brede glimlach. Net als Ronaldinho.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy New Year ✨

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Net binnen

#TBT: Merel Westrik

De kijkcijfers vielen tegen, maar het was de coronacrisis dat Ladies Night de nek om draaide. Tijd om even terug te blikken op de zonnige tijden van Merel Westrik.

Foto’s van Sharon Pieksma, Carolina Dijkhuizen & Meer Hot Topics

Om met de hitte van deze Hot Topics te kunnen dealen heb je een balkon, een ijsje en badkleding nodig!

Jutta Leerdam kan niet zonder haar ‘materiaal’

Jutta Leerdam heeft nog geen ploeg voor volgend jaar, maar dat ligt wellicht niet aan de ijzers.