Maxima Zorreguieta

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Buitenlandse Vrouwen > Maxima Zorreguieta

Koningin Máxima Zorreguieta

Het is natuurlijk voor niemand een vraag wie Máxima Zorreguieta is. Sinds jaar en dag kennen wij haar als de partner van onze Koning, Willem-Alexander. Maar Máxima is meer dan enkel ‘de vrouw van’. Máxima Zorreguieta werd geboren op 17 mei 1971 in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Inmiddels woont ze al meer dan 20 jaar in Nederland. Ze is een volwaardig Nederlands burger geworden en begrijpt onze normen en waarden als geen ander. Máxima lijkt gemaakt voor haar positie, ze staat bekend om haar altijd correcte en geinformeerde interviews en is echt een Koningin van het volk. Ze staat bekend om haar goede kledingstijl. Op elke gelegenheid weet ze de aandacht op zich te vestigen.

Koningin Máxima afkomst

Máxima werd geboren als dochter van Jorge Zorreguieta en zijn ‘minnares’ Maria del Carmen Cerruti. De reden dat Maria enkel minnares was, was dat Jorge eerder getrouwd was geweest en echtscheidingen toentertijd nog niet mogelijk waren in Argentinië. Máxima heeft twee broers en had een zus. Ze groeide op in Buenos Aires. Haar familie was relatief rijk. Haar vader was minister van de landbouw en veeteelt in het regime van dictator Jorge Videla. Nadat ze de middelbare school had afgerond, ging ze studeren aan de katholieke universiteit van Buenos Aires. Ze studeerde hier economie.

Koningin Maxima carrière

Al tijdens haar studie werkte Máxima bij Mercado Abierto. Hier onderzocht ze nieuwe software voor de financiële markten. In 1992 ging ze aan de slag bij Boston Securities in Buenos Aires. Het was al snel duidelijk dat Máxima het ver zou schoppen in de financiële wereld. Naast haar werk gaf ze ook nog Engelse les en wiskunde. Máxima vertrok na haar studie naar New York. Hier heeft ze bij verschillende banken hoge functies vervuld. Zo was ze vicepresident bij onder andere de banken HSBC, Dresdner Kleinwordt Benson en de Deutsche Bank.

Koningin Máxima verloving met Willem-Alexander

In 1999 ontmoette Máxima prins Willem-Alexander. Al snel pikte de Nederlandse pers geluiden op over de mogelijke liefdesrelatie tussen de twee. Máxima werd volledig geanalyseerd. Haar carrière, verleden en familie. Al snel meldden de media dat Máxima’s vader onderdeel was van de regering van Jorge Videla in de periode dat tegenstanders gemarteld werden en spontaan verdwenen. Al snel zorgde dit voor protesten tegen een mogelijk huwelijk. Een onafhankelijk onderzoek sloot echter uit dat Máxima’s vader persoonlijk betrokken was bij deze misstanden. Hij zou er enkel van op de hoogte geweest zijn. Dit werd oké bevonden door het Nederlandse volk, dus niets stond het huwelijk meer in de weg.

Koningin Máxima huwelijk en kinderen

Op 2 februari 2002 trouwden Máxima en Willem-Alexander in Amsterdam. Het burgerlijk huwelijk vond plaats in de Beurs van Berlage. Daarna werd het kerkelijk gezegend in de plaatselijke Nieuwe Kerk. Máxima’s outfit trok ontzettend veel aandacht. Ze droeg onder andere kleding en sieraden van Koningin Emma en Beatrix. Miljoenen kijkers volgden de trouwerij live op de televisie. Inmiddels zijn Máxima en Willem-Alexander al meer dan 20 jaar getrouwd. Ze hebben al snel na hun huwelijk 3 dochters gekregen. Inmiddels is de oudste dochter, Amalia, meerderjarig en daarmee de opvolgster van Willem-Alexander.

Nieuws

Foto: Dit zijn de meest likbare outfits van Koningin Máxima

Koningin Maxima heeft vele prachtige outfits. Ze zijn alleen wel wat bijzonder. Ze lijken allemaal namelijk op ijsjes. 

Máxima opgepast: Anita Meyer maakt Koning Willem-Alexander helemaal gek

Koning Willem-Alexander zit nog steeds met zijn hoofd in de wolken na een optreden van Anita Meyer. Máxima moet jaloers toekijken...

Geraldine Kemper deelt zeer pikante foto van ‘Koningin Máxima’

Geraldine Kemper is volop Koningsdag aan het vieren. Ze komt daarbij alleen wel een heel pikant plaatje van de koningin tegen. 

Ronaldo is de Elon Musk van de aandelenmarkt

Wat hebben Ronaldo en Elon Musk gemeen? Het zijn allebei succesvolle mannen die met een enkele actie de koers hebben doen inzakken. 

Koningin Maxima schaamt zich voor juichende Willem-Alexander tijdens EK

Koningin Máxima kijkt afkeurend toe hoe 'hooligan' Willem-Alexander losgaat na winnende goal...

WOW: Koningin Máxima Zorreguieta lijkt tien jaar jonger in kleurrijke jurk

Máxima Zorreguieta is misschien wel de mooiste vrouw van Nederland. De koningin van de lage landen verscheen laatst in een nieuw jurkje. Ze zag er spectaculair uit. 

Koningsdag 2021: Prinses Alexia heeft er zin in!

Prins Pils en zijn gezin moesten vroeg uit de veren! Snel de feestoutfit aan, in de make-up en vergeet vooral niet te lachen voor de officiële foto. Prinses Alexia heeft nog last van opstartproblemen...

Koningin Maxima viert Koningsdag met speciale uitzending

Het is alweer bijna Koningsdag. Ook Koningin Maxima viert dit jaar het grootste Nederlandse feest even anders.
koningin maxima lachend

Profiel

Leeftijd: 17 mei 1971
Beroep: Koningin
Relatie: Ja
Vriend: Willem-Alexander
Kinderen: Amalia, Alexia en Ariane
Instagram: Máxima gebruikt zelf geen Instagram maar het koninklijk huis is wel te volgen via @koninklijkhuis

Foto's

Maxima zorregieta jurkje
Koningsdag 2021 Alexia Maxima
Willem-Alexander Maxima EK Voetbal Koninklijkhuis Overwinning