Hanna Verboom

Actrice Hanna Verboom

Hanna Verboom is geboren in België en heeft haar jeugd doorgebracht in Kenia, Oeganda en Soedan, waar haar ouders werkten als ontwikkelingswerkers. Op haar twaalfde keerde het gezin terug naar Elst in Nederland, terwijl Hanna Verboom in die periode op school zat in Veenendaal. In 2003 won ze een Elite Model Look-wedstrijd, waarna ze in diverse commercials verscheen. Deze kansen leidden tot bijrollen in Nederlandse tv-series zoals Baantjer en Jong Zuid. Later was ze te zien in films, waaronder Snowfever en Deuce Bigalow: European Gigolo. Ze staat wellicht het meest bekend om haar rol als strenge assessor van eerstejaars studenten in de serie Feuten.

Hanna Verboom relatie, getrouwd en kinderen

Hanna Verboom is getrouwd met Ralf Roex, en heeft daarmee een dochter Sara en een zoon, genaamd Samuel. Samen wonen de twee in een riante woning in de buurt van Zaltbommel. De woning zou te koop hebben gestaan voor 750.000 euro.

Hanna Verboom filantropie

Naast haar acteercarrière is Hannah Verboom medeoprichter van 'Get It Done', een organisatie die fondsen werft voor diverse hulpprojecten in het buitenland. Haar inzet leverde haar in 2008 de Talent Award op tijdens het gala van de Dutch Model Award. Verder stichtte ze in 2009 de Cheruto Foundation, gericht op hulp aan Afrikaanse kinderen met aids. In 2014 startte ze Cinetree, een filmplatform dat films met een maatschappelijke boodschap vertoont. Haar toewijding aan duurzaam ondernemen resulteerde in de Ondernemende Vrouw 2022 award in die categorie. Al met al is Hanna Verboom een vrouw met een groot hart en zij het ondernemerschap duidelijk van haar ouders geërfd…

Hanna Verboom psychische aandoening

In de documentaire 'Uit de schaduw', beschikbaar op het filmplatform Cinetree van Hanna Verboom, wordt het taboe rond psychische aandoeningen verkend. Hierin is Verboom openhartig over haar eigen ervaring met een bipolaire stoornis, die gepaard gaat met heftige stemmingswisselingen en meerdere depressieve episoden. Ondanks deze uitdagingen heeft haar creatieve werk in films en series haar vaak geholpen om hiermee om te gaan en weer op te krabbelen…

Nieuws

Hoe is het nu met actrice Hanna Verboom?

Hanna Verboom is van alle markten thuis: ze brak door als presentator, heeft in films gespeeld en regisseert nu voornamelijk. Toch zien we haar tegenwoordig te weinig in beeld!
Hanna Verboom bio

Profiel

Geboortedatum: 11 mei 1983
Sterrenbeeld: Stier
Geboorteplaats: Vilvoorde, Nederland
Kinderen: dochter Sara en zoon Samuel
Ouders: (vader) Arno Verboom, (moeder) Ditta Verboom-Lit, (zus) Damaris Verboom
Relatie: Ja met Ralf
Beroep: Actrice, model
Opleiding: Filosofie en Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam

Foto's

Hanna Verboom actrice
Hanna Verboom relatie