Vermaak TV / Series Zoenende Anna Drijver en Elise Schaap gaan lekker (in)...

Zoenende Anna Drijver en Elise Schaap gaan lekker (in) Undercover

-

Zoenende Anna Drijver en Elise Schaap gaan lekker (in) Undercover

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

De Nederlands-Vlaamse serie Undercover was in 2019 enorm populair in Nederland. Kwam dat door de hete scenes tussen Anna Drijver en Elise Schaap of heeft deze serie ook andere pluspunten? 

Elise Schaap en Anna Drijver
Elise Schaap en Anna Drijver © Instagram

Jochem Mejyer heeft een groot aandeel gehad in de teloorgang van de Nederlandse politieseries. Nadat de Leidse lolbroek op een treffende manier de Nederlandse taal in combinatie met stoere scenes belachelijk wist te maken, is het moeilijk om een politieserie van vaderlandse bodem echt serieus te nemen. De makers van Undercover doen echter geen duid in dat zakje, al komt dat niet door de diepgaande dialogen van de serie.

Plotje zonder spoilers

Undercover vertelt het verhaal van de Brabantse pillenboer Ferry Bouman (Frank Lammers). Om deze drugsbaas neer te halen, worden twee politieagenten van de Vlaamse en Nederlandse veiligheidsdiensten op een undercovermissie gestuurd. Kim de Rooij (Anna Drijver) en Bob Lemmens (Tom Waes) doen zich voor als een stelletje dat op de camping komt wonen waar ook Ferry met zijn vrouw Daniëlle (Elise Schaap) verblijft.

In eerste instantie lijkt dat een kopie van ongeveer elke politieserie uit de Netflix-koker. Of het nu drugs, een ontvoering, wapens of superhelden zijn: vaak lijken alleen de acteurs die de criminele rollen vertolken anders. Het verhaal kun je van tevoren uittekenen als een Michael Bay-film.

Dat Undercover dat laatste voor een groot deel weet te vermijden, lijkt daarom het eerste zonnige puntje aan de horizon. Natuurlijk weet je het antwoord op de hamvraag (gaat het de politie lukken om de grote boze drugsbaas te pakken?) nog voordat je de eerste aflevering van de serie hebt gezien. Tussen het begin en het slot staan er veel scenes garant voor spektakel en manipulaties van internationale allure.

Lekker lebberen met Elise en Kim

Daardoor zou je bijna vergeten dat de twee belangrijkste vrouwen in deze serie (politievrouw Kim en drugsbarones Daniëlla) het wel héél goed met elkaar kunnen vinden. Je kunt er de makers van Undercover niet verwijten dat zij preuts zijn geweest. Aan ruimdenkendheid heeft het ook allerminst gelegen. Het enige nadeel van de hevige zoenscenes tussen Anna Drijver en Elise Schaap is het verlangen om een aantal keer terug te spoelen, wat killing is voor het moordende tempo waarmee deze serie door diens stof vliegt.

Dat je daarnaast genoeg mannen levenloos de grond ziet raken, mag geen verrassing zijn. Wat wel verrassend is: het gelijk van Jochem Mejyer. Als niet-Brabander is het namelijk vrij onmogelijk om het accent van de Ferry’s van deze wereld te ontcijferen, waardoor ondertitels dus zeker geen overbodige luxe zijn. Dat doet echter niets af aan de waanzin waarin Undercover zich afspeelt.

Het verhaal eindigt met het antwoord die je jezelf al na aflevering één hebt gegeven. Dat het daarmee niet eindigt, lijkt inmiddels wel zeker. Netflix heeft al een tweede seizoen van de successerie aangekondigd en de opnames voor het tweede deel zijn inmiddels in volle gang. De laatste scene van het eerste seizoen de serie doet je vermoeden dat het eerste seizoen nog eens dunnetjes wordt overgedaan. Of dat ook geldt voor de affaire van Kim en Daniëlleis nog maar de vraag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank Lammers (@franklammersofficial) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elise Schaap (@elise_is_here) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna Drijver (@annadrijver) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna Drijver (@annadrijver) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Saskia Noort
Willemijn Verkaik
Sylvie Meis
Helene Hendriks
Dyantha Brooks

Laatste nieuws

Rondje Forum 12-7: Foto’s van Sylvie Meis, Sensi Lowe en Hélène Hendriks

Zin in screencaps van Sensi Lowe en Hélène Hendriks? Heb je de laatste foto's van Beertje van Beers gemist? Of wil je graag uitgenodigd worden voor Sylvie Meis' pikante zwembadbruiloft? Tijdens ons Rondje Forum maak je het allemaal mee!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...

Helene Hendriks showt verborgen talenten

Veelzijdige vrouw, die Hélène Hendriks! Wist je dat deze hockeyster / reporter / interviewer/ presentatrice ook een heuse circusact kan verzorgen? Iets met (surprise) balbehandeling en hooghouden...

Geef je mening