Johan Derksen geeft Kuzu veeg uit de pan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen reageerde maandagavond op de opmerkingen Tunahan Kuzu, die vindt dat de analist een boegbeeld van discriminatie is. Johan ging meteen razendsnel in de counter…

Het relletje tussen Johan Derksen en Tunahan Kuzu ontstond na een interview van Marieke Derksen. Johan was bij Veronica Inside meerde malen kritisch over Lilianne Ploumen, de lijsttrekker van PvdA. De dochter van Johan vertelde echter dat ze een echte PvdA-familie waren en dat haar stem sowieso naar Ploumen zou gaan.

Lees meer: Johan Derksen gaat los op Guido Weijers na besmetting bij voorstelling

Marieke Derksen: ‘je moet niet zo in al zijn praatjes geloven’

Volgens Johan Derksen heeft Ploumen geen charisma, maar volgens Marieke Derksen moet je de uitspraken van haar vader vooral met een flinke korrel zout nemen: “ach welnee, je moet niet zo in al die praatjes geloven” zegt Marieke in het interview. Het is allemaal een beetje voor de show volgens dochter Derksen.

Johan: ‘dan hoef ik die niet eens serieus te nemen’

Johan Derksen reageerde tijdens Veronica Inside op bovenstaande tweet van Kuzu. De DENK-politicus vertelde dat hij begreep dat de PvdA geen zetels overhoudt als een van de boegbeelden van racisme en seksisme onderdeel is van een PvdA-gezin. Johan ging er meteen met gestrekt been in: was Kuzu niet diegene die een affaire had met een partijmedewerkster? “Dat is dezelfde persoon? dan hoef ik die niet eens serieus te nemen.”

Bekijk hieronder de uitspraken van Johan Derksen

Op wie stemt Johan Derksen?

De PvdA hoeft zich volgens Derksen bovendien geen zorgen te maken om zijn stem. Hij gaat namelijk, ondanks wat Marieke Derksen zegt, niet op de PvdA stemmen. “Ik heb vroeger wel PvdA gestemd (…) toen heel lang D66, en toen bij de VVD. Ik heb maar een fout gemaakt en dat is Baudet één keer.” Op welke partij hij dit jaar stemt zal rond de verkiezingen sowieso bij Veronica Inside ter sprake komen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?