Jack van Gelder van de buis: dit is zijn opvolger

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Ziggo Sport gaat afscheid nemen van presentator Jack van Gelder. Wie zijn opvolger wordt bij de sportzender is inmiddels ook bekend…

Presentator Jack van Gelder is voor veel mensen niet weg te denken uit de Nederlandse sport. Toch heeft zijn werkgever Ziggo Sport nu definitief een houdbaarheidsdatum op zijn kale schedel geplakt: aan het einde van dit tv-seizoen ruimt Jack van Gelder het veld. Zijn contract wordt niet verlengd, dus wordt er gezocht naar een nieuw gezicht om sportprogramma’s Rondo en Peptalk te leiden. Hoewel, ‘gezocht’ – stiekem heeft de zender Jacks opvolger al binnen!

Lees ook: De nieuwe vriendin van Dirk Kuyt is Kate Ruinemans

Wytse van der Goot volgt Jack van Gelder op

Er komt een bekend gezicht op de plek van Jack van Gelder zitten. Ziggo Sport heeft namelijk bekendgemaakt dat Wytse van der Goot hem op gaat volgen bij de sportzender. Wytse van der Goot stond al onder contract bij Ziggo Sport, maar verzorgde ook het commentaar van bijvoorbeeld Europese wedstrijden op andere zenders als Veronica en SBS. Van der Goot blijft op die manier niet exclusief ‘van’ Ziggo Sport: hij zal nog steeds als commentator te horen zijn bij meerdere zenders.

Wytse
Wytse van der Goot met een fan

Is Marble Mania laatste kunstje Jack van Gelder?

Jack van Gelder verdwijnt nog niet direct en definitief van tv. Hij zal tot het eind van het seizoen ‘gewoon’ te zien zijn bij Peptalk en Rondo op Ziggo Sport. Ook is hij op dit moment nog te zien als commentator bij het knikkerprogramma Marble Mania op SBS. Is deze spelshow het ‘laatste kunstje’ van de kale voetbalcommentator? Hij is zelf in ieder geval nog niet klaar om te stoppen. Sterker nog, hij had dolgraag doorgewild bij Ziggo Sport, geeft hij in een reactie aan. Toch gaan hij en de sportzender na een samenwerking van zes jaar op een goede manier uit elkaar. Het is de vraag waar Jack, die sinds zijn vroeger jaren bij de NOS niet van tv te slaan is, komend seizoen opduikt!

Jack van Gelder rondo
Jack van Gelder bij Rondo

Verjonging bij Ziggo Sport: Dirk Kuyt

Dat de verjonging bij zender Ziggo Sport definitief ingezet is hadden we eerder aan kunnen zien komen. De ‘oude’ analytici worden inmiddels ook ingeruild voor jongere, nieuwe gezichten. Onlangs werd bekend dat Ziggo Sport niemand minder dan Dirk Kuyt had aangetrokken als nieuwe analist bij voetbalwedstrijden van verschillende competities. Kuyt is pas geleden vertrokken als jeugdtrainer bij Feyenoord. De Katwijker werd op tv gespot met een nieuwe look, vermoedelijk aangemeten door zijn nieuwe vriendin Kate Ruinemans.

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Laatste nieuws

Waarom Charlotte Nijs de mol had moeten zijn

Het hoge woord is er uit. Renée onthulde zichzelf als de mol. Maar was Charlotte Nijs niet een veel betere keuze geweest?

Marieke Elsinga danst blij op tafel

Marieke Elsinga is officieel samen gaan wonen. Inmiddels zijn de laatste dozen uitgepakt en worden de laatste meubels gebracht.

Chatilla van Grinsven werpt hoge ogen in de Verraders

Basketbalster Chatilla is een van de deelnemers aan het spannende RTL 4 programma de Verraders. Het ‘Wie is de Mol’-achtige programma zet een groep van ruim 18 bekende Nederlanders voor de uitdagende taak de drie verraders onder hen te vinden. De verraders vermoorden ondertussen elke nacht een deelnemer.