Vermaak TV / Series Hoe is het nu met de GTST-mokkels?

Hoe is het nu met de GTST-mokkels?

-

Hoe is het nu met de GTST-mokkels?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Hoe is het nu met de GTST-mokkels?

Naar aanleiding van een artikel van enkele dagen geleden, begonnen we met weemoed terug te denken aan al het vrouwelijk schoon dat zich in het fictieve stadje Meerdijk heeft ontpopt tot de dames die we nu overal terugzien: op tv, in reclames en in onze dromen. Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) is voor velen een springplank geweest waar ze naam en faam konden vergaren. Het toeval wil dat Nederlands’ favoriete soap dit jaar begonnen is aan de dertigste jaargang. We zouden kunnen stellen dat de serie daarmee een MILF-status heeft bereikt. Tijd voor een recap: wat, of moeten we zeggen wie, waren de hoogtepunten van de afgelopen 30 seizoenen?

Vrouwelijke hoogtepunten

We beginnen deze trip down memory lane uiteraard waar het hoort: bij het allereerste seizoen, dat op 1 oktober 1990 voor het eerst op de televisie kwam. De cast van het eerste uur werd opgesierd door een aantal aangename verschijningen.

Babette van Veen

Kennen jullie Linda Dekker allemaal nog? Dat is het personage dat gespeeld werd door Babette van Veen. Linda was verwikkeld in een driehoeksverhouding met Arnie en Roos, en ze was ook niet vies van de wat oudere mannen in Meerdijk. Tegenwoordig schrijft Babette kinderboeken, naast dat ze natuurlijk nog steeds trouw haar verschijning maakt in onze favoriete serie.

Ingeborg Wieten

Suzanne Balk, gespeeld door Ingeborg Wieten, was in haar eerste jaren in de serie een call girl. Nadat ze daarmee stopt, wordt haar leven niet perse beter, helaas. Ze kreeg te maken met verkrachting, ontvoering en een aanrijding. Het verbaast ons dus niet dat Suzanne er na bijna tien jaar genoeg van had, en in 1999 haar toevlucht zocht in Amerika. Ingeborg vervolgde haar carrière als actrice, maar dan vooral achter de schermen. Ze leende haar stem uit aan diverse personages uit kinderseries.

Inge Ipenburg

De eerste ‘soap bitch‘ van Nederland. Het is een titel die niet veel vrouwen zouden ambiëren, maar Inge Ipenburg eigende hem toe met haar vertolking van Martine Hafkamp. Martine is niet vies van wat minder legale activiteiten en vijf seizoenen lang maakte ze het leven van d’r dorpsgenoten zuur. Ipenburg was er na die tijd wel klaar met de rol van Martine. Ze was bang dat de rol aan haar zou blijven kleven en gaf aan dat ze wilde stoppen. Toch kwam ze nog enkele keren terug in haar vertrouwde rolletje.

GTST-babes

De dames hierboven zijn nog maar het topje van de ijsberg. Na ruim 30 seizoenen is er zoveel moois waar we aan terug kunnen denken. Wat denken jullie van namen zoals Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Aukje van Ginneken en Lieke van Lexmond? De pagina’s van deze dames komen waarschijnlijk al regelmatig in je Insta-feed voorbij. Maar kennen jullie de volgende dames nog?

Liza Sips

Liza Sips vertolkte de rol van Vicky Pouw. Vicky was geen hoogstaand type; ze was namelijk een stelende schoonmaakster. Alles wat er miste aan diepgang werd gelukkig wel goedgemaakt op een andere manier: door de verschijning van Liza Sips, die in 2009 verkozen werd tot Mooiste jong talent. Verdiende titel, als je het aan ons vraagt. Sips blijft links en rechts gelukkig vrolijk verder acteren, dus we zullen haar nog met regelmaat op onze tv zien verschijnen.

Bertrie Wierenga

Bertrie Wierenga is een Nederlandse actrice en model. Bertrie verdient een eervolle vermelding in dit lijstje. In de rol van Shanti Vening speelt ze tegenwoordig een van de hoofdrollen in de serie, maar dit is niet de eerste keer dat ze met de producers van GTST in bed is gedoken: ze speelde in 2017 namelijk een gastrol, waarin ze -u raadt het al – een heuse One Night Stand speelde. Job, op dat moment gespeeld door Jord Knotter, had de eer met deze mooie dame het bed te delen. En wij? Wij zijn maar een klein beetje jaloers.

Gigi Ravelli

Op 13 november 2014 was Nederland voor even in rouw gedompeld. Lorena Gonzalez, vertolkt door onze eigen Gigi Ravelli, verdween voor het laatst van het toneel. Ze vertrok uit Meerdijk en luidde het einde van Gigi in GTST in. Tegenwoordig verblijft Gigi helaas behoorlijk in de anonimiteit.

De wereld van morgen

Het moge duidelijk zijn dat GTST veel moois voort heeft gebracht op de Nederlandse televisie. De soap is een begrip geworden en het zou goed kunnen dat een deel van onze landgenoten ondertussen zo geconditioneerd is dat ze spontaan alles laten vallen wanneer ze de bekende deuntjes van de GTST-intro horen. Wij hebben genoten van de oogstrelende verschijningen van de afgelopen dertig jaar en kunnen niet wachten op wat er de komende dertig jaar nog komen gaat!

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Net binnen

Miljuschka Witzenhausen hoort in de keuken

Wie heeft er trek in een plakje Miljuschka?

Jackie Groenen is de bal kwijt

Nu er geen voetbal is, zoekt Jackie Groenen een nieuwe hobby.