Vermaak TV / Series Het kan altijd erger: The Walking Dead

Het kan altijd erger: The Walking Dead

-

Het kan altijd erger: The Walking Dead

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Heel de wereld is aan het bingewatchen geslagen. We hebben namelijk een perfect excuus om de hele dag lekker op de bank te hangen. Eindelijk tijd om die enorme ‘watchlist’ af te werken! Toch moet je een beetje zuinig zijn op die lijst. Op dit moment worden talloze films en tv-series die in productie waren afgelast of uitgesteld. Toch zijn er gelukkig nog entertainmentbronnen die, virus of geen virus, blijven geven. Tien seizoenen, en nog lang niet klaar: The Walking Dead heeft ergere dingen getrotseerd…

Voor de nieuwe kijker is The Walking Dead, zeker in tijden waarin je Netflix bijna uitgespeeld hebt, een welkome bron van oneindige entertainment. We hebben het over tien seizoenen á zestien afleveringen van ieder drie kwartier. Daar ben je nog wel even zoet mee. Van alle series is The Walking Dead niet geheel ontoevallig misschien wel de meest ‘coronaresistente’. In deze wereld zijn mensen namelijk gewend aan besmettelijke ziektes, met alle gevolgen van dien…

Lees ook: Netflix: drugshandel als vrouwenwerk

Afstand houden

Op dit moment worden de laatste afleveringen van het tiende seizoen wekelijks op het open kanaal van Fox uitgezonden. De eerste zes seizoenen zijn on demand beschikbaar op Netflix. Wie nog nooit een minuut van de serie gezien heeft: The Walking Dead gaat over een doemscenario na een wereldwijde besmetting van een mysterieus zombievirus. Iedereen die door zo’n kreunende zak rottend vlees gekrabd of gebeten wordt, verandert zelf in een levende dode. Voor deze lui is 1,5 meter afstand niet genoeg!

Leerschool voor doemdenkers

The Walking Dead werd altijd afgedaan als een wilde, maar vermakelijke fantasie. Nu bepaalde taferelen uit de serie akelig dichtbij ons echte leven beginnen te komen, lachen de trouwe kijkers het laatst. Zij hebben zich al tientallen uren kunnen voorbereiden op supermarkten vol bijtende ondode klanten, het bouwen van golfplaten omheiningen en het aanleggen van een post apocalyptische moestuin met doe-het-zelf irrigatiesysteem.

Lees ook: Nostalgisch in quarantaine

Het kan altijd erger

Deze ver-van-je-bed-show is de afgelopen weken een paar centimeter dichter bij de realiteit gekropen, maar ligt er desondanks nog steeds kilometers ver vanaf. Conspiratiegekkies zullen anders claimen, maar realistisch of leerzaam is The Walking Dead zeker niet. Laat je dus niet bang maken door dit over-the-top-toekomstbeeld, maar laat het je geruststellen. Het kan altijd erger. Vééééél erger.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Anouk Hoogendijk
Gaby Blaaser
Marieke Elsinga
Abbey Hoes
Estelle Hagen

Laatste nieuws

Sociale Schoonheden met Marieke Elsinga, Birgit Schuurman en meer

Vandaag in Sociale Schoonheden: een jarige Marieke Elsinga, een bloedmooie Lisa van OG3NE, Sylvie Meis gaat helemaal los en Birgit Schuurman zit op een eenhoorn.

Rondje Forum 12-7: Foto’s van Sylvie Meis, Sensi Lowe en Hélène Hendriks

Zin in screencaps van Sensi Lowe en Hélène Hendriks? Heb je de laatste foto's van Beertje van Beers gemist? Of wil je graag uitgenodigd worden voor Sylvie Meis' pikante zwembadbruiloft? Tijdens ons Rondje Forum maak je het allemaal mee!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...

Geef je mening