KIJKEN: Wandavision is de nieuwe Marvel hit

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Na het uitstellen van Black Widow hebben Marvel fans lang moeten wachten voor hun MCU fix. Maar met WandaVision heeft Marvel televisiegoud in handen. Lees hier de review en alle easter eggs uit de serie.

WandaVision volgt de personages Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) op hun spannende avonturen als…getrouwd stel. Ja, je hoort het goed. Maar niet getreurd, er is veel meer aan de hand in deze bizarre, maar vermakelijke serie.

Lees ook: Nieuwe serie Lupin gaat keihard op Netflix

Een reis door de tijd

Elke aflevering is een eerbetoon aan sitcoms uit een ander tijdperk. Aflevering één en twee zijn daarom ook volledig in de stijl van de jaren vijftig en zestig. Marvel heeft volledig ingezet op de stijl van de sitcom. Alles klopt: van de aspect ratio tot de visuele stijl, het zwart-wit beeld en zelfs de lengte van de afleveringen. Zo is de eerste aflevering maar 25 minuten. Niet schrikken hoor, de afleveringen worden gelukkig steeds langer naarmate we verder in de tijd gaan.

Maar WandaVision is meer dan alleen een humoristische comedy serie. Aan alle kanten merk je dat er meer speelt en er iets niet pluis is. Zo weten Wanda en Vision niet wanneer ze getrouwd zijn, waar ze vandaan komen en wat ze voor werk doen. En als kijker weet je ook niet wat er gaande is. Van plotselinge voorwerpen die in kleur verschijnen, tot uit de toon vallende stukken dialoog. Alles kan een hint zijn naar wat er echt speelt. Dat maakt WandaVision een tikje vreemd, maar bijzonder intrigerend. Een lekkere hersenkraker. Geen serie voor de standaard Marvel fans, maar wel een feest om naar te kijken.

The devil is in the details

Natuurlijk is er voor de echte Marvel kenner genoeg te spotten in de eerste twee afleveringen. Zoals de stem van Jimmy Woo, de FBI agent uit Ant-Man, op de radio of het  zwaard logo dat steeds terugkomt, wat staat voor de organisatie SWORD uit de stripboeken. Ook heeft een opvallende fles wijn de naam ‘Maison du Mépris’, een duidelijke verwijzing naar de comic House of M, waarin Wanda haar verstand verliest en haar eigen wereld schept. We see what you did here Marvel.

Veel fans vermoeden dat Agnes, de bemoeizuchtige buurvrouw in WandaVision, eigenlijk de bekende heks Agatha Harkness is. In de stripboeken is zij de mentor van Wanda. Ze heeft de bijnaam Aunty Agatha en staat bekend om haar zwarte kat. En in de geanimeerde opening van aflevering twee zien we Agnes voor een schap kattengrind staan met de tekst “Aunty A’s Kitty Litter.” Ook draagt ze net als Agatha een broche en is haar trouwdag 2 Juni, de datum van de witch trials in Salem. Toeval? Waarschijnlijk niet.

Het is duidelijk dat iemand achter Wanda en Vision aan zit in de serie. Maar wie is de grote schurk in WandaVision? Zou dat dan toch de Marvel duivel Mephisto zijn? In de stripboeken maakte Wanda gebruik van Mephisto’s ziel om haar tweeling te kunnen baren. Maar Mephisto maakte de tweeling ongedaan, waardoor Wanda haar verstand verloor en haar mentor Agatha terugbracht uit de dood. In aflevering twee blijkt Wanda zwanger te zijn. Ook wordt de zin “The Devil’s in the details” uitgesproken, waarop door niemand minder dan Agnes wordt geantwoord “That’s not the only place he is”. Mephisto zou dus zomaar de volgende grote Marvel schurk kunnen zijn. Een glas in lood afbeelding van Mephisto zat ook al in de Loki trailer, dus het zou zomaar kunnen. Met Marvel, It’s all connected.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Katja Schuurman plaatst uitdagende nieuwe foto

Katja Schuurman schaamt zich niet voor haar lichaam, sterker nog, ze is er trots op. En groot gelijk heeft ze. Daarom deelt ze ook trots deze nieuwe foto met de wereld.